Κατηγορίες: Τοπικά

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: Όχι στην καύση ελαστικών από ασβεστοποιϊα στη Β΄ΒΙΠΕ


Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας καλεί την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου να μη γνωμοδοτήσει θετικά επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για χρήση κοκκοποιημένου ελαστικού, ως καύσιμης ύλης στην παραγωγή ασβέστου, της ασβεστοποιίας με την επωνυμία «ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΙΙΑ – CaO HELLAS Α.Β.Ε.Ε.», που βρίσκεται στη Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου.
Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Παρασκευής 30 Ιανουαρίου και όπως επισημαίνεται σε ανακοίωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας «ελπίζουμε ότι η Επιτροπή δεν θα γνωμοδοτήσει θετικά για να ποτίζουν με καρκίνο τους πολίτες του Βόλου και του Βελεστίνου, βιομηχανίες που αποσκοπούν μόνο στο κέρδος, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην υγεία των πολιτών.
Γιατί δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν υλικά για παραγωγή ενέργειας, τα οποία έχουν άμεσο αντίκτυπο στην υγεία μας. Η λεγόμενη πούδρα ελαστικών αποτελεί ένα υλικό που αναμφισβήτητα παράγει ρύπους κατά την καύση του. Από τους πιο επικίνδυνους είναι οι διοξίνες, οι οποίες ευθύνονται για πολλές μορφές καρκινογενέσεων. Εκτός των άλλων ευθύνονται για τερατογενέσεις, δερματικές ασθένειες και παθήσεις του ήπατος.
Θυμίζουμε ότι παλιότερα η τότε Νομαρχία Μαγνησίας είχε αρνηθεί στην ΑΓΕΤ την καύση ελαστικών, ακριβώς λόγω της επικινδυνότητας της καύσης του υλικού αυτού στην υγεία των πολιτών.
Καλούμε την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου και κάθε πολίτη να σταθεί απέναντι σε αυτούς που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ακόμη και με την κάλυψη της νομιμότητας. Θα πρέπει να πάρουμε μία ηχηρή απόφαση ενάντια στην καύση αυτών των αμφισβητούμενων υλικών. Και ζητάμε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να πάψει επιτέλους να εγκρίνει την καύση επικίνδυνων υλικών σε όποια βιομηχανία θέλει να κερδοσκοπήσει σε βάρος της υγείας των πολιτών».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αγρότες: Επεισόδια με αστυνομικούς στο Κιλκίς

Ένταση μεταξύ των αγροτών και των Αρχών σημειώθηκε νωρίς το βράδυ της Τετάρτης στο τελωνείο…

14 Φεβρουαρίου 2024

Πήρε “ανάσα” η Σκιάθος νικώντας 2-0 την Ακρόπολη

Σε εξ αναβολής παιχνίδι της Α’ ΕΠΣΘ η Σκιάθος πανηγύρισε τη νίκη επί της Ακρόπολης…

14 Φεβρουαρίου 2024

Καρυστιανού: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα με ιθύνοντες που δεν αγγίζονται

Συγκινητικές στιγμές καταγράφηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Μαρίας Καρυστιανού, της μητέρα…

14 Φεβρουαρίου 2024

Η Σκόπελος ο πιο ρομαντικός προορισμός της Ελλάδας

Με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η δημοφιλής ιταλική ταξιδιωτική ιστοσελίδα My Greek Salad…

14 Φεβρουαρίου 2024

Πυροσβεστικό Μέγαρο: 4,5 εκατ. ευρώ για την ανέγερσή του – Συνεργασία της Ζέττας Μακρή με Κουρέτα – Παπαδημητρίου

Διαδικτυακή συνεργασία είχε, σήμερα το απόγευμα, η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Μαγνησίας…

14 Φεβρουαρίου 2024

Το 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας τίμησε τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνάσιου Ν. Ιωνίας Βόλου-Πειραματικού υλοποιήθηκε η…

14 Φεβρουαρίου 2024