Τοπικά

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: Όχι στην καύση ελαστικών από ασβεστοποιϊα στη Β΄ΒΙΠΕ

PERIVALLONTIKI PROTOVOULIA
Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας καλεί την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου να μη γνωμοδοτήσει θετικά επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για χρήση κοκκοποιημένου ελαστικού, ως καύσιμης ύλης στην παραγωγή ασβέστου, της ασβεστοποιίας με την επωνυμία «ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΙΙΑ – CaO HELLAS Α.Β.Ε.Ε.», που βρίσκεται στη Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου.
Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στη συνεδρίαση της Παρασκευής 30 Ιανουαρίου και όπως επισημαίνεται σε ανακοίωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας «ελπίζουμε ότι η Επιτροπή δεν θα γνωμοδοτήσει θετικά για να ποτίζουν με καρκίνο τους πολίτες του Βόλου και του Βελεστίνου, βιομηχανίες που αποσκοπούν μόνο στο κέρδος, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην υγεία των πολιτών.
Γιατί δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν υλικά για παραγωγή ενέργειας, τα οποία έχουν άμεσο αντίκτυπο στην υγεία μας. Η λεγόμενη πούδρα ελαστικών αποτελεί ένα υλικό που αναμφισβήτητα παράγει ρύπους κατά την καύση του. Από τους πιο επικίνδυνους είναι οι διοξίνες, οι οποίες ευθύνονται για πολλές μορφές καρκινογενέσεων. Εκτός των άλλων ευθύνονται για τερατογενέσεις, δερματικές ασθένειες και παθήσεις του ήπατος.
Θυμίζουμε ότι παλιότερα η τότε Νομαρχία Μαγνησίας είχε αρνηθεί στην ΑΓΕΤ την καύση ελαστικών, ακριβώς λόγω της επικινδυνότητας της καύσης του υλικού αυτού στην υγεία των πολιτών.
Καλούμε την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου και κάθε πολίτη να σταθεί απέναντι σε αυτούς που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ακόμη και με την κάλυψη της νομιμότητας. Θα πρέπει να πάρουμε μία ηχηρή απόφαση ενάντια στην καύση αυτών των αμφισβητούμενων υλικών. Και ζητάμε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να πάψει επιτέλους να εγκρίνει την καύση επικίνδυνων υλικών σε όποια βιομηχανία θέλει να κερδοσκοπήσει σε βάρος της υγείας των πολιτών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το