Τοπικά

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: Ο Δήμος Βόλου παράγει καρκίνο με SRF για την ΑΓΕΤ

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας καταγγέλει ότι ο Δήμος Βόλου αποφάσισε να παράγει προϊόντα καρκινογόνα. Όπως τονίστηκε, “αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου η κατασκευή μονάδας «επεξεργασίας απορριμμάτων», όπως ευγενικά αποκαλείται, στο ΧΥΤΑ Βόλου. Στην πραγματικότητα, όπως έχει ανακοινωθεί, πρόκειται για παραγωγή SRF, το οποίο θα πωλείται στις τσιμεντοβιομηχανίες, δηλαδή και στην ΑΓΕΤ. Δίστασαν να ανακοινώσουν ότι θα παράγεται RDF γιατί αυτό είναι φορτισμένο με όλα τα αρνητικά συναισθήματα των Βολιωτών, που γνωρίζουν πλέον τις επιπτώσεις από την καύση RDF από την ΑΓΕΤ. Μόνο που αγνοούν ότι το SRF είναι χειρότερο από το RDF!
Πρόκειται λοιπόν ο Δήμος Βόλου να πουλάει στην ΑΓΕΤ SRF, το οποίο η βιομηχανία θα το επιστρέφει στους πολίτες του Βόλου ως καρκίνο. Γιατί όλοι ξέρουν πια ότι η καύση πλαστικών και άλλων επικίνδυνων υλικών, από την ΑΓΕΤ, με τις ανεπαρκείς εγκαταστάσεις της, θα παράγει ιδιαίτερα καρκινογόνες ουσίες, όπως είναι οι διοξίνες, τα φουράνια και ο πτητικός υδράργυρος. Εύγε λοιπόν στη Δημοτική Αρχή Βόλου για τη φροντίδα της προς τους πολίτες του Βόλου. Ύστερα όταν λέμε ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει σχέση με το περιβάλλον όπως «ο φάντης με το ρετσινόλαδο», έχουμε άδικo;

Απάντηση του Δήμου Βόλου 

Μετά από μια πολύμηνη απουσία, προφανώς λόγω θερινών διακοπών, έκαναν την τρομολαγνική τους εμφάνιση οι γνωστοί τύποι της Περιβαλλοντικής επιχειρώντας να σκορπίσουν με την ασύστολη ψευδολογία και τις ασυναρτησίες τους την ανησυχία στους πολίτες, για λόγους που είναι, πλέον, σε όλους μας γνωστοί.
Επειδή παραμένουμε απαρέγκλιτα προσηλωμένοι στις σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει και σφυρηλατήσει με τους πολίτες, τους οποίους ουδέποτε θα προδώσουμε, απαντούμε και ξεκαθαρίζουμε ότι η απόφαση που ελήφθη στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφορά την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και ΣΥΔΙΣΑ για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης μελέτης για κατασκευή μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων στη Μαγνησία και μόνο.
Η απόφαση για το ποια υλικά θα παράγει η μονάδα αυτή και που θα διατίθενται προφανώς θα ληφθεί και πάλι από το ΔΣ, σε μεταγενέστερο χρόνο και με βάση τη μελέτη που θα εκπονηθεί.
Καλούμε λοιπόν τους πολίτες να αντιμετωπίσουν με περιφρόνηση όλους αυτούς τους οικολογούντες που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την εύλογη ανησυχία τους σε θέματα περιβάλλοντος και, κυρίως, όσους πατρονάρουν τέτοιους αντικοινωνικούς και ύποπτους επικοινωνιακούς σχεδιασμούς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το