Τοπικά

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: Να αποφευχθεί η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ

ΔΕΥΑΜΒ

Την ανάγκη να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την εξυγίανση της ΔΕΥΑΜΒ και να αποφευχθεί με κάθε τρόπο ο κίνδυνος ιδιωτικοποίησής της Επιχείρησης, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι πολλά ερωτήματα και καταγγελίες για διάφορα σκάνδαλα στην επιχείρηση αυτή έχουν μείνει αναπάντητα και η πόλη του Βόλου βιώνει τα χειρότερα σε ότι αφορά τα θέματα του νερού.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα ότι:
Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας εκφράζει την ανησυχία της για τις δυσάρεστες εξελίξεις που αφορούν στη ΔΕΥΑΜΒ και τα σύννεφα που έχουν μαζευτεί πάνω από την επιχείρηση αυτή, που είναι κοινής ωφέλειας. Μια επιχείρηση πολύ σημαντική για την ποιότητα ζωής των κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου.
Λάθη και «λάθη», τα οποία η οργάνωσή μας έχει καταγγείλει κατά καιρούς, έχουν αφυδατώσει τη ΔΕΥΑΜΒ, την οδήγησαν στην απαξίωση και κινδυνεύουν να τη διαλύσουν. Πολλά ερωτήματα και καταγγελίες για διάφορα σκάνδαλα στην επιχείρηση αυτή έχουν μείνει αναπάντητα και η πόλη μας βιώνει τα χειρότερα, όσον αφορά την ποιότητα και την τιμή του βασικού αυτού αγαθού που λέγεται νερό.
Διαχωρίζουμε τις ευθύνες των απλών στελεχών της επιχείρησης, που πολλά από αυτά με αυταπάρνηση εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, με άλλα που ευθύνονται για την απαξίωση, στην οποία έχει οδηγηθεί η αυτή. Επιχείρηση που κινδυνεύει να οδηγηθεί στην ιδιωτικοποίηση, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Καλούμε τη νυν διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την εξυγίανση της επιχείρησης και να απομακρύνει κάθε σκέψη και κίνδυνο για την ιδιωτικοποίησή της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το