Τοπικά

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: Απέραντο καφενείο το κέντρο του Βόλου- Ως πότε οι παρατάσεις για τα τραπεζοκαθίσματα;

«Το κέντρο της πόλης έχει μετατραπεί σε απέραντο καφενείο καθώς η δημοτική αρχή δεν εφαρμόζει την Κανονιστική για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, που η ίδια ψήφισε πριν δύο χρόνια» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας. Παράλληλα μιλά για εμπαιγμό από τη δημοτική αρχή και για εξυπηρέτηση συμφερόντων.

 

Στην ανακοίνωσή της η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία αναφέρει:

 
«Όποιος γνωρίζει την παροιμία με το βοσκό και το λύκο μπορεί να καταλάβει τον εμπαιγμό που γίνεται από τη Δημοτική Αρχή Βόλου σχετικά με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και άλλων εμποδίων σε δρόμους της πόλης. Δύο χρόνια τώρα, με συνεχείς αναβολές, η Δημοτική Αρχή έχει επιτρέψει να οργιάσει η αυθαιρεσία για την οποία διαμαρτύρονται ακόμα και καταστηματάρχες που βιώνουν αθέμιτο ανταγωνισμό. Η Κανονιστική, που έχει ψηφίσει η ίδια η Δημοτική Αρχή, όχι μόνο δεν εφαρμόζεται, αλλά το κέντρο της πόλης έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο καφενείο. Οι πεζόδρομοι μόνο κατ’ όνομα είναι πλέον πεζόδρομοι και τα τραπεζοκαθίσματα έχουν αλώσει τους κοινόχρηστους χώρους. Το σκηνικό, της υποτιθέμενης τουριστικής μας πόλης, χαρακτηρίζεται από αυθαίρετες κατασκευές και κορυφώνεται από αντιαισθητικά νάιλον συμπληρώνοντας την ασχήμια που επικρατεί στην πόλη του Βόλου.
Η νέα παράταση που έχει δοθεί (η προηγούμενη έληξε την 1/9/16!) είναι η 20η Σεπτεμβρίου. Ελπίζουμε του 2016! Ελπίζουμε επίσης να μην έχουμε μια ακόμα επανάληψη της παροιμίας που προαναφέραμε. Αν και θεωρούμε ότι η μέχρι σήμερα πολιτική της Δημοτικής Αρχής δεν ήταν αδράνεια, αλλά επιλογή.
Θα περιμένουμε λοιπόν την 20η Σεπτεμβρίου για να δούμε τα αποτελέσματα, χωρίς να είμαστε αισιόδοξοι, αφού φαίνεται πως υπηρετούνται συμφέροντα»
.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το