Τοπικά

Περιβαλλοντικοί έλεγχοι σε ολόκληρη τη Μαγνησία

perivallon-elegxoi

Μπαράζ ελέγχων διενεργήθηκαν το τελευταίο δίμηνο από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, κατόπιν καταγγελιών και εισαγγελικών παραγγελιών, με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας του περιβάλλοντος στο Νομό και την προστασία της ανθρώπινης υγείας και των φυσικών οικοσυστημάτων.
Ειδικότερα, το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.ΠΕ.) πραγματοποίησε αυτοψία στον οικισμό Καλών Νερών σχετικά με τη διάθεση αστικών λυμάτων υπογείως, καθώς και στο Δήμο Ρήγα Φεραίου για ανεξέλεγκτη διάθεση στερεών αστικών απορριμμάτων, μπάζων, κ.λπ.
Επίσης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, πραγματοποιήθηκε αυτοψία – έλεγχος με δειγματοληψία στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) των οικισμών Πηγάδι – Πτελεός, του Δήμου Αλμυρού. Ακόμη, έγιναν έλεγχοι σε εδαφοδεξαμενές ελαιοτριβείων, τόσο στην περιοχή του Σέσκλου, όσο και στην περιοχή των Μηλεών, ενώ διενεργήθηκε μέτρηση της εκπεμπόμενης στάθμης θορύβου Πρατηρίου Υγρών Καυσίμων που διαθέτει και πλυντήριο – λιπαντήριο αυτοκινήτων, εντός του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου.
Πραγματοποιήθηκε, τέλος, σημαντικός αριθμός ελέγχων για την αδειοδότηση σημείων υδροληψίας πριν την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το