Τοπικά

Περιστέρα Μπαζιάνα: Εκλέγεται καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Τμήμα Πληροφορικής

Την ερχόμενη Παρασκευή, 13 του μήνα, αναμένεται να «μπει» και επίσημα η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα, στη μεγάλη πανεπιστημιακή οικογένεια της χώρας. Αφού εργάστηκε τα τελευταία χρόνια ως συμβασιούχος καθηγήτρια (οι λεγόμενοι συμβασιούχοι «407» στα ΑΕΙ), αποφάσισε να καταθέσει την υποψηφιότητά της για θέση επίκουρης καθηγήτριας, δηλαδή μέλος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ), στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι πιθανότητες εκλογής είναι συντριπτικά υπέρ της κυρίας Μπαζιάνα, καθώς ήδη έχει κατατεθεί στο εκλεκτορικό σώμα η εισήγηση της τριμελούς επιτροπής που ανέλαβε να μελετήσει τις τέσσερις υποψηφιότητες για τη θέση η οποία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είναι ομόφωνα υπέρ της.

Η θέση του νεοεκλεγέντος επίκουρου καθηγητή (με το δεδομένο του ότι η βαθμίδα του λέκτορα έχει καταργηθεί) είναι μη μόνιμη σε πρώτη φάση, αλλά οδηγεί σε μονιμοποίηση μετά την πάροδο τριετίας. Η μονιμοποίηση αυτή μπορεί να αποτραπεί μόνο με απόφαση του υπουργού Παιδείας, η οποία πρέπει να είναι αιτιολογημένη, οπότε τα νεοεκλεγέντα νεότερα μέλη της πανεπιστημιακής «οικογένειας» ξέρουν ότι την πρώτη περίοδο της εκλογής τους είναι υποχρεωμένα να δείξουν καλή συμπεριφορά: να εμφανίζονται σε όλα τα μαθήματά τους, να συμμετέχουν κανονικά στα πανεπιστημιακά τους καθήκοντα, στις γενικές συνελεύσεις του τμήματός τους κ.λπ.

Για να γίνει το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αυτοδύναμο πρέπει να έχει τουλάχιστον έναν μέλος ΔΕΠ στις βαθμίδες του καθηγητή ή του αναπληρωτή καθηγητή, κάτι που αναμένεται να προκύψει από τις «μετακινήσεις» που θα γίνουν σε αυτό, από τα δύο Γενικά τμήματά του στη Λάρισα και στον Βόλο.

Το εκλεκτορικό τμήμα που θα κρίνει στις 13 του μήνα ποιος θα εκλεγεί τελικά στη θέση που διεκδικεί η κυρία Μπαζιάνα αποτελείται από 11 πανεπιστημιακούς που προέρχονται από όλη τη χώρα, ενώ στο επιστημονικό της αντικείμενο, δηλαδή την Πληροφορική, θεωρείται ότι στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων γίνονται δεκτές οι εισηγήσεις της τριμελούς επιτροπής που ανέλαβε να μελετήσει τις υποψηφιότητες και να προτείνει μία εξ αυτών.

Το βιογραφικό της πρώην συζύγου πρωθυπουργού

Η κ. Μπαζιάνα είναι μηχανικός, καθηγήτρια Πληροφορικής. Σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών. Πήρε το διδακτορικό της δίπλωμα το 2008 από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών υπολογιστή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Διορίστηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγήτρια Πληροφορικής σε Γυμνάσιο, αποσπάστηκε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ, στο οποίο δίδαξε. Δίδαξε ως συμβασιούχος ακόμη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 δίδαξε τηλεπικοινωνιακά συστήματα στο Τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών στη Λαμία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το