Τοπικά

Περιστατικό διαδικτυακού bullying σε σχολείο του Βόλου – Μαθητές έλαβαν μηνύματα με απειλητικό περιεχόμενο και φωτογραφίες 

Περιστατικό διαδικτυακού bullying αναφέρθηκε σε σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόλο κινητοποιώντας την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, καθώς και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Η αναφορά έγινε από πέντε μαθητές, αγόρια και κορίτσια, στη διεύθυνση του σχολείου. Σύμφωνα με αυτά που τόνισαν, κάποιο άτομο, προφανώς με ψεύτικο προφίλ, έστελνε μηνύματα με απειλητικό περιεχόμενο και φωτογραφίες στα κινητά τους τηλέφωνα. Αυτό φέρεται να συνέβη δύο μέρες. Τα παιδιά τρομοκρατήθηκαν, ενημέρωσαν τους γονείς που επίσης ανησύχησαν και απευθύνθηκαν στη διεύθυνση του σχολείου για να δουν πώς μπορεί να γίνει η διαχείριση του ζητήματος.
Συγχρόνως η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε άμεσα τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την καλύτερη συνεργασία σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, όπως είναι το διαδικτυακό bullying.

Για το ζήτημα έχει ενεργοποιηθεί και η Ασφάλεια Βόλου μετά από ενημέρωση που υπήρξε τόσο από τους γονείς, όσο και από τη διεύθυνση του σχολείου.
«Πέντε μαθητές με τους γονείς τους μάς ανέφεραν πως δέχονταν για δύο μέρες απειλητικά μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα. Οι απειλές δεν ήταν μόνο στα λόγια, αλλά αποστέλλονταν και φωτογραφίες. Αμέσως ενημερώσαμε τους αρμόδιους φορείς, όπως την Αστυνομία, που διερευνά την υπόθεση» τονίστηκε από τη διεύθυνση του σχολείου, που πρόσθεσε πως «μόλις μάθαμε για το περιστατικό, μεταβήκαμε σε όλες τις αίθουσες του σχολείου για να υπάρξει ενημέρωση στους μαθητές. Κάποιοι μαθητές το γνώριζαν το θέμα, άλλοι όχι. Πάντως μετά την ανάδειξη του ζητήματος τις τελευταίες ημέρες δεν υπήρξε ενόχληση των μαθητών στο διαδίκτυο».

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης επισήμανε πως «το θέμα με το διαδικτυακό bullying είναι πρωτόγνωρο, αλλά όχι άγνωστο στην εκπαιδευτική κοινότητα. Οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές γνωρίζουν πολύ καλά τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν, πράγμα που και έγινε στο συγκεκριμένο σχολείο στο οποίο εμφανίστηκε το περιστατικό. Κύριος τρόπος αντιμετώπισης σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ενημέρωση των νέων, των γονέων και των αρμόδιων αρχών. Ήδη η διεύθυνση του σχολείου απευθύνθηκε στις αρμόδιες αρχές και μάλιστα στο υψηλότατο επίπεδο, οι οποίες έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το περιστατικό και την άμεση αντιμετώπισή του. Εμείς συνεχώς βρισκόμαστε σε επαφή τόσο με το σχολείο, όσο και με την Αστυνομική Διεύθυνση. Εμείς θα επαναλάβουμε την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για τη διαχείριση τέτοιων περιστατικών στον ευρύτερο πλαίσιο της αντιμετώπισης των κρίσεων στις σχολικές μονάδες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το