Τοπικά

Περισσότεροι μαθητές θα μετακινούνται φέτος δωρεάν με το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου

Δωρεάν με την αστική συγκοινωνία το πρωί και το μεσημέρι θα μπορούν να μετακινούνται περισσότεροι μαθητές Λυκείων του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής του πολεοδομικού συγκροτήματος φέτος σε σχέση με πέρυσι, λόγω αλλαγής που προβλέπεται στην κοινή υπουργική απόφαση για τα ειδικά μαθητικά δελτία.
Πιο συγκεκριμένα μέχρι και την περυσινή σχολική χρονιά δικαίωμα απόκτησης του ειδικού μαθητικού δελτίου και συνεπώς δωρεάν μετακίνησης με τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου είχαν οι μαθητές Λυκείων που διέμεναν σε απόσταση από τέσσερα χιλιόμετρα και πάνω από το σχολείο που φοιτούσαν.
Με κοινή απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας υπήρξε αλλαγή στη χιλιομετρική απόσταση και πλέον δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης με το λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ έχουν οι μαθητές Λυκείων που διαμένουν σε απόσταση από 2,5 χιλιόμετρα και πλέον από το σχολείο που φοιτούν. Έτσι μειώνεται η απόσταση κατά 1,5 χιλιόμετρο που σημαίνει ότι περισσότεροι μαθητές Λυκείων θα μπορούν να μετακινούνται δωρεάν.

Σημειώνεται ότι στα Δημοτικά η δωρεάν μετακίνηση είναι για τους μαθητές που διαμένουν από τα 1.200 και πλέον μέτρα από το σχολείο που φοιτούν, ενώ για το Γυμνάσιο είναι από τα 2.5 χιλιόμετρα και πάνω. Έτσι με τη νέα ΚΥΑ υπάρχει μια ταύτιση των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων.
Το όφελος είναι και οικονομικό για τους μαθητές Λυκείων, καθώς μέχρι και πέρυσι μόνο για τη μία διαδρομή έδιναν 60 λεπτά για να μεταβούν και άλλα 60 λεπτά για να αποχωρήσουν από το σχολείο, άρα 1,20 ευρώ την μέρα για το εισιτήριο, ενώ τώρα, όσοι λάβουν το μαθητικό δελτίο, δεν θα πληρώνουν τίποτα. Πρόκειται για μια «ανάσα» στον προϋπολογισμό της κάθε οικογένειας, καθώς εξοικονομούνται 25 ευρώ τον μήνα. Μάλιστα ποσό αυτό μπορεί να ήταν διπλάσιο για όσους μαθητές χρησιμοποιούσαν δυο διαδρομές της αστικής συγκοινωνίας για να πάνε από το σπίτι τους στο σχολείο.
Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου κ. Νίκος Ευαγγελινός τόνισε πως είναι πολύ θετική η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για τη μείωση της χιλιομετρικής απόστασης για να έχουν δωρεάν μετακίνηση οι μαθητές Λυκείων. «Και είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν μαθητές που ενώ μέχρι και πέρυσι πλήρωναν για τη μετακίνησή τους, από φέτος θα μετακινούνται δωρεάν. Εμείς, μια μέρα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είμαστε έτοιμοι για να εξυπηρετήσουμε όλους τους μαθητές», υπογράμμισε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το