Τοπικά

Περισσότεροι από 3.500 επισκέπτες στο Γαστρονομικό Φεστιβάλ στην Πορταριά Πηλίου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου, το οποίο περιελάβανε έκθεση πηλιορείτικων προϊόντων, παρουσιάσεις και παρασκευή πηλιορείτικων συνταγών, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες.

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «η υπέροχη συνεργασία και το ραντεβού μας με τον υπέροχο κόσμο του Πηλίου που έδωσε ζωή στο 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ, είναι απολύτως μέσα στους στόχους μας να δημιουργούμε «θεσμούς», για τούτο ανανεώνουμε και αυτή μας τη συνάντηση για τον Σεπτέμβριο του 2020. Προχωράμε κρατώντας και υπηρετώντας όλα όσα μας ενώνουν».
Η διοργάνωση ήταν μία πρωτοβουλία της Οικογένειας Καραΐσκου, σε συνεργασία με τη «Μαγνήτων Κιβωτό» και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του «Αγροκτήματος Καραΐσκου», στην Πορταριά Πηλίου.
Με τον καιρό σύμμαχο, επί τρεις ημέρες, γνωστοί Έλληνες σεφ, αλλά και επαγγελματίες και νοικοκυρές της περιοχής, έδειξαν συνταγές και πρόσφεραν τα πιάτα τους – φτιαγμένα με προϊόντα της πηλιορείτικής γης – στους Βολιώτες, αλλά και Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Το βουνό των Κενταύρων «έστρωσε» παραδοσιακό τραπέζι με εδέσματα μέσα στο δάσος του Πηλίου, αναδεικνύοντας την τοπική και ελληνική γαστρονομία.
Έλληνες και ξένοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικά πηλιορείτικα εδέσματα, ζεστά πιάτα που έφτιαχναν μπροστά τους ο νικητής του πρόσφατου τηλεοπτικού διαγωνισμού «Master Chef», ο Μακρινιτσιώτης σεφ με τις ευφάνταστες ιδέες Τιμολέων Διαμαντής και ο γνωστός Σιφναίος αρχιμάγειρας Κωνσταντίνος Βασάλος. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν επιτεύγματα των επαγγελματιών του είδους από την περιοχή μας και να προμηθευτούν πηλιορείτικα προϊόντα από την έκθεση των ντόπιων παραγωγών.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, ιδιαίτερη ήταν η χαρά των παιδιών, που συμμετείχαν στις δημιουργικές υπαίθριες δραστηριότητες με τον Θάνο Νικάκη και στο μικρό εργαστήρι κεραμικής με τον καταξιωμένο κεραμίστα Χρήστο Γιαννακόπουλο.

Συνολικά πάνω από 3.500 επισκέπτες πέρασαν από τους χώρους του «Αγροκτήματος Καραΐσκου», στην Πορταριά Πηλίου, είδαν τις εκθέσεις, αγόρασαν προϊόντα, παρακολούθησαν τις ομιλίες των ειδικών και των διοργανωτών, και κυρίως χάρηκαν με την παρουσίαση από τον ξενοδόχο, συγγραφέα και εμπνευστή του «Ελληνικού Πρωινού» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (2010-2017), Γιώργο Πίττα, του Ελληνικού πρωινού του Krista’s Gastronomy Hotel, που περιλάμβανε είκοσι διαφορετικά είδη, που με απόλυτη τάξη γεύτηκαν στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το