Τοπικά

Περισσότεροι από 100 πολίτες εξετάστηκαν στον δωρεάν έλεγχο οστικής πυκνότητας

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Βόλου διοργάνωσε δωρεάν μέτρηση της οστικής πυκνότητας την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου με στόχο την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης. Η εύκολη και ανύπαρκτη αυτή εξέταση έγινε στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος προληπτικής ιατρικής «Μην αφήνεις τη σκελετική σου υγεία στην τύχη – Η οστεοπόρωση δεν παίζει», σε συνεργασία με την Εταιρεία Γενικής Ιατρικής Ελλάδος «Ιπποκράτης» και με την Εταιρεία Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».
Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του ΚΑΠΗ «Θεόφιλος», στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και εξετάστηκαν συνολικά περισσότεροι από 100 συμπολίτες μας, γυναίκες και άνδρες.


Η αρμόδια αντιδήμαρχος Παρασκευή Αναγνώστου-Στάθη δήλωσε: «Η κακή διατροφή, η ασθένεια, η καθιστική ζωή και πολλές ακόμη καθημερινές μας κακές συνήθειες ευνοούν την ανάπτυξη της οστεοπενίας και της οστεοπόρωσης, ιδιαίτερα σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Επειδή σε αρχικό στάδιο η οστεοπόρωση δεν δείχνει έντονα συμπτώματα, η μέτρηση της οστικής πυκνότητας είναι μια ανύπαρκτη εξέταση που χτυπάει το καμπανάκι και μπορεί κάποιος, ακολουθώντας φυσικά τις οδηγίες του Ορθοπεδικού-Γυναικολόγου γιατρού, να περιορίσει τις πιθανότητες τραυματισμών, να προλάβει κάποιες πτώσεις και πτώσεις και πολλά άλλα… Η πρόληψη είναι προτιμότερη από τη θεραπεία!».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το