Κόσμος

Περισσότεροι από 90 νεκροί στη Συρία μετά από επιθέσεις σε προπύργια των ανταρών

syria7_3

Επιθέσεις σε δύο προπύργια των ανταρτών, ανατολικά της Δαμασκού, στη Συρία στοίχισαν τη ζωή σε 91 άτομα, στα οποία περιλαμβάνονται και 17 παιδιά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, 57 άτομα, ανάμεσα τους πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν από ρουκέτες και αεροπορικές επιθέσεις στη Ντούμα, ανατολικά-βορειοανατολικά της Δαμασκού, και άλλοι 32, ανάμεσά τους δώδεκα παιδιά, σε αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι, ανέφερε η ίδια μη κυβερνητική οργάνωση και πρόσθεσε ότι δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει εάν οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν από αεροσκάφη της συριακής ή της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν ενώ οι εκπρόσωποι των χωρών που θεωρούνται οι σημαντικότεροι παράγοντες όσον αφορά τη συριακή κρίση πραγματοποιούσαν συνομιλίες στη Βιέννη, με στόχο να αρχίσουν συνομιλίες για την πολιτική διευθέτηση της σύρραξης που μαίνεται εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια, αλλά κι ενώ οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την αποστολή για πρώτη φορά μιας ολιγομελούς ομάδας ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων στη Συρία.

Πάνω από 12 ρουκέτες έπληξαν χθες το πρωί μια αγορά στη Ντούμα, προπύργιο των ανταρτών στην Ανατολική Γούτα, ενώ το βράδυ έγιναν βομβαρδισμοί από αεροσκάφη του καθεστώτος, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός, η μεγαλύτερη οργάνωση της εξόριστης αντιπολίτευσης στη Συρία, ανακοίνωσε ότι «σύμφωνα με τις πηγές του», τους βομβαρδισμούς έκαναν ρωσικά αεροσκάφη.

Η Ντούμα είχε γίνει στόχος επιδρομών της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας και την Πέμπτη. Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πλήγματα σε μια αγορά και ένα νοσοκομείο, σύμφωνα με έναν νεώτερο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μιας οργάνωσης που έχει βάση τη Βρετανία και βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία.

Μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου τραυματίστηκαν, περιορίζοντας τις δυνατότητες να παρασχεθούν φροντίδες στα θύματα των χθεσινών πληγμάτων, σύμφωνα με τον φωτοειδησεογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Η Ντούμα είναι μια από τις πόλεις όπου έχουν καταγραφεί οι περισσότερες ανθρώπινες απώλειες από την έναρξη του πολέμου», επισήμανε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Η πόλη, πολιορκείται από τις δυνάμεις του καθεστώτος επί σχεδόν δύο χρόνια και δέχεται επιθέσεις από την συριακή Πολεμική Αεροπορία. Τον Αύγουστο πλήγματα είχαν σκοτώσει 117 ανθρώπους μέσα σε μόλις μία ημέρα, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή. Πάνω από 250.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το