Τοπικά

Περισσότερες κλειδαριές και μπάρες στα σπίτια του Βόλου

Αύξηση στην αγορά χρηματοκιβωτίων 20% και 30% για ασφάλεια του σπιτιού παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στον Βόλο και ιδίως από την επιβολή των capital controls και μετά. Ο κόσμος προτιμά κλειδαριές ασφαλείας, μπάρες και συναγερμούς για να «θωρακίσουν» τα σπίτια τους, αλλά και χρηματοκιβώτια εγνωσμένης αξίας για να «ασφαλίσουν» τα χρήματά τους.

Ο κ. Σεμπάστιαν Ταρζέντης, κλειθροποιός, επισήμανε ότι από την εποχή των capital controls έχει αυξηθεί η ζήτηση για ασφάλεια στα σπίτια κατά 30%, ενώ οι Βολιώτες αγοράζουν κατά 20% περισσότερο χρηματοκιβώτια για τα χρήματά τους που έχουν κρυμμένα στο σπίτι τους.

Ο κλειθροποιός κ. Σεμπάστιαν Ταρζέντης

«Ο κόσμος προτιμά κλειδαριές ασφαλείας, μπάρες και συναγερμούς, ενώ σημαντική είναι η αύξηση ηλεκτρονικής ασφάλειας με κάρτα για ταυτοπροσωπία στα μεγάλα κτίρια. Ακόμη υπάρχει κινητικότητα για χρηματοκιβώτια εγνωσμένης αξίας και μάρκας με εγγύηση» τόνισε ο κ. Σ. Ταρζέντης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι Βολιώτες άρχισαν να ενδιαφέρονται για την ασφάλειά τους, ενώ πολλοί είναι αυτοί που είναι της άποψης «σιγά μην τύχει σε εμένα».

«Αφού τους τύχει κάτι ή συμβεί μια διάρρηξη σε οικείους, τότε το παίρνουν πιο σοβαρά και ανησυχούν» ανέφερε ο κλειθροποιός. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν αυξηθεί οι διαρρήξεις αυτοκινήτων και οι κλοπές δικύκλων, αλλά και σε φορτηγά και «βανάκια».

«Οι ληστείες και οι διαρρήξεις συνήθως δεν είναι τυχαίο γεγονός και γίνονται σε άτομα που υπάρχουν φήμες ότι έχουν χρήματα στο σπίτι, ενώ οι διαρρήξεις έχουν αυξηθεί μέρα-μεσημέρι που οι ένοικοι λείπουν από το σπίτι τους» συμπλήρωσε ο κ. Σεμπάστιαν Ταρζέντης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι με μια δομημένη ασφάλεια που αρχίζει από ένα κόστος των 80 ευρώ, μπορεί κάποιος να ασφαλίσει το σπίτι του και να μη φοβάται κάτι, ενώ ο κόσμος δεν είναι υποψιασμένος, με την πλειοψηφία των διαρρήξεων να γίνεται λόγω της άγνοιας για την ασφάλειά του.

«Οι διαρρήκτες έχουν εκσυγχρονιστεί, αλλά υπάρχει το αντίδοτο» τόνισε για να συμπληρώσει ότι «καλό θα ήταν ο κόσμος να εμπιστεύεται επαγγελματίες του κλάδου και μέλη του Συλλόγου Αναγνωρισμένων Επαγγελματιών Κλειδαράδων (ΣΑΕΚ) για την εξυπηρέτησή του για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως είναι η ασφάλεια της οικίας του».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το