Τοπικά

Περισσότερες από 300 φωτογραφίες «ταξιδεύουν» τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βόλου σε όλη την Ελλάδα

Σε ένα μαγευτικό ταξίδι από διάφορα πανέμορφα μέρη της Ελλάδας και γνωριμίας με τον απέραντο φυσικό πλούτο της χώρας μας έχει μετατραπεί ο ισόγειος χώρος και πρώτος όροφος του διδακτηρίου του 3ου Γυμνασίου Βόλου, όπου εκτίθενται 300 και πλέον φωτογραφίες.
Πρωτεργάτης της όλης προσπάθειας είναι ο καθηγητής Γεωλογίας κ. Νέστορας Νικολαΐδης ο οποίος έχει ιδιαίτερη αγάπη για τη φωτογραφία. Έχοντας λοιπόν τη στήριξη της διεύθυνσης του σχολείου άρχισε εδώ και μερικούς μήνες να τοποθετεί σε διάφορα σημεία του ισόγειου τις φωτογραφίες που απεικονίζουν μέρη και αξιοθέατα της χώρας. Ο ανεξάντλητος φυσικός πλούτος της Ελλάδας αποκαλύπτεται καθημερινά στους τυχερούς μαθητές οι οποίοι δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τη δυνατότητα που τους προσφέρεται να μαθαίνουν τη γεωγραφία της Ελλάδας μέσα από έναν διαφορετικό τρόπο, αυτόν της εικόνας και της τέχνης.

Οι φωτογραφίες έχουν τοποθετηθεί κορνιζαρισμένες στους τοίχους του ισόγειου του διδακτηρίου και του πρώτου ορόφου κεντρίζοντας τα βλέμματα των μαθητών, των εκπαιδευτικών, αλλά και των γονέων που επισκέπτονται για διάφορους λόγους το σχολείο.
Παράλληλα το 3ο Γυμνάσιο επιμένει να πορεύεται μέσα από την τέχνη. Ήδη υπάρχει η μεγάλη τοιχογραφία στην εξωτερική πλευρά του διδακτηρίου, ενώ μια ενδιαφέρουσα εικαστική παρέμβαση έχει πραγματοποιηθεί και στην πλευρά του σχολείου που «κοιτάζει» προς τον αύλειο χώρο.


Ο διευθυντής του Γυμνασίου κ. Παναγιώτης Μανδράκης τόνισε πως στο ισόγειο του σχολείου το οποίο διασχίζουν καθημερινά πολλοί μαθητές έχουν εκτεθεί εκατοντάδες φωτογραφίες από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Η πρωτοβουλία ανήκει στον καθηγητή γεωλογίας κ. Νέστορα Νικολαΐδη και η οποία έρχεται να ευπρεπίσει και να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο τον χώρο. Θέλουμε κάθε γωνιά του σχολείου να είναι αφορμή για τη βιωματική μάθηση».

Ο κ. Νικολαΐδης δήλωσε πως «στο διδακτήριο έχουν τοποθετηθεί 300 περίπου φωτογραφίες. Οι μαθητές έχουν ενθουσιαστεί και ρωτούν για τα μέρη της χώρας που απεικονίζονται. Προσωπικά μου αρέσει πολύ η ενασχόληση με τη φωτογραφία, καθώς είναι το μοναδικό στοιχείο που μπορεί να σταματήσει τον χρόνο, ενώ μας μεταφέρει σε διάφορα σημεία. Με αυτές τις φωτογραφίες ήθελα να δείξω στους μαθητές, πόσο όμορφη χώρα είναι η Ελλάδα και πόσο πρέπει να την προστατεύουμε, να διατηρούμε καθαρά τα διάφορα αξιοθέατα. Μάλιστα, επειδή μου αρέσει πολύ η θάλασσα, οι περισσότερες φωτογραφίες δείχνουν τη φύση με το νερό, αλλά και παραθαλάσσιες περιοχές».


Ο καθηγητής ανέφερε πως «η προσπάθεια με την έκθεση ξεκίνησε πέρσι με το κορνιζάρισμα και την τοποθέτηση των φωτογραφιών, ενώ οι μαθητές είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι».
Σε πολλές φωτογραφίες έχουν συμπεριληφθεί μηνύματα, όπως «μένουμε Ελλάδα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το