Κόσμος

Περισσότερα μέτρα για την Τουρκία ζήτησε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

«Πολύ ανήσυχος για το τι συμβαίνει στα σύνορα με Συρία» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι. Μετά την πρώτη του παρουσία του στη Σύνοδο Κορυφής, ο Ιταλός Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι είπε στους ηγέτες ότι «θέλουμε η ΕΕ να κάνει εκείνα τα πολιτικά και διπλωματικά βήματα για να σταματήσει η Τουρκία τη μονομερή πολεμική ενέργειά της. Δεν μπορούμε απλώς να παρακολουθούμε αυτό που γίνεται και να μείνουμε στο αποτέλεσμα του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών. Έχουμε ανάγκη να κάνουμε περαιτέρω βήματα», είπε.

Σε σχέση με το Brexit, o Σασόλι δήλωσε ότι υπάρχει χρόνος να επικυρωθεί η συμφωνία από το Ευρωκοινοβούλιο, αν καταρχάς οι ηγέτες και τελικά το βρετανικό κοινοβούλιο πουν ναι στο κείμενο. «Είναι δυσάρεστο που φεύγει από την ΕΕ η Βρετανία αλλά είναι θετικό που υπάρχει συμφωνία. Είμαστε έτοιμοι να δούμε το κείμενο και να προχωρήσουμε τις διαδικασίες», τόνισε.
Σε σχέση, τέλος με την διεύρυνση, ο Νταβίντ Σασόλι εξέφρασε την άποψη ότι «όταν η ΕΕ ζητάει θυσίες και μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει όταν αυτές συμβαίνουν να υλοποιεί τις υποσχέσεις της».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το