Τοπικά

Περιπτερούχοι της Μαγνησίας ζητούν πίσω τις εγγυήσεις τους από το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη»

Τις χρηματικές εγγυήσεις που είχαν δώσει στο πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη», ζητούν πίσω περιπτερούχοι-εφημεριδοπώλες της Μαγνησίας, οι οποίοι θα προχωρήσουν μέσω δικηγόρου σε κατασχέσεις λογαριασμών εις χείρας τρίτων κατά της εν λόγω εταιρείας.

Μέχρι στιγμής έχουν εμφανιστεί να διεκδικούν τις επιστροφές των εγγυήσεων, δέκα περιπτερούχοι, ενώ υπολογίζεται πως είναι περισσότεροι, ενώ οι εγγυήσεις κυμαίνονται από 500 μέχρι 1500 ευρώ.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών Μαγνησίας Βασίλης Τόπας, οι περιπτερούχοι που ενδιαφέρονται να λάβουν πίσω τις εγγυήσεις, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 6989 528590 και 6977 228505.
Όπως είναι γνωστό, το πρακτορείο «Ευρώπη» κατέρρευσε οικονομικά και έκανε παύση πληρωμών.
Το χειρότερο όλων είναι πως οι εργαζόμενοι του πρακτορείου έμειναν ξαφνικά στον δρόμο, απλήρωτοι επίσης, πολλές εφημερίδες και περιοδικά δεν έχουν λάβει χρήματα για τις πωλήσεις τους, ενώ κυκλοφορούν και επιταγές της «Ευρώπης».

Με προμήθεια οι κάρτες κινητής

Στο μεταξύ με έξτρα προμήθεια θα πωλούνται οι κάρτες κινητής τηλεφωνίας από τα καταστήματα της μικρής λιανικής και τα περίπτερα. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών και Ψιλικών Ειδών Νομού Αττικής, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Πολίτη τους γνωστοποίησε με επιστολή της ότι η ανανέωση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας με οποιαδήποτε μορφή δεν υπόκειται σε διατίμηση και ως εκ τούτου το τίμημα για την παροχή των εν λόγω υπηρεσιών διαμορφώνεται ελεύθερα στο πλαίσιο της λειτουργίας της αγοράς, σύμφωνα με τις κείμενες εμπορικές και φορολογικές διατάξεις. Στο πλαίσιο αυτό οι λιανοπωλητές που επιθυμούν να πωλούν κάρτες ανανέωσης κινητής τηλεφωνίας με παροχή υπηρεσιών, θα πρέπει να προχωρήσουν σε ρύθμιση της ταμειακής μηχανής τους με κουμπί παροχής υπηρεσιών ΦΠΑ 24%. Σε κάθε περίπτωση η πώληση καρτών κινητής τηλεφωνίας είναι στο 0% ΦΠΑ και μόνο η παροχή υπηρεσίας είναι στο 24% ΦΠΑ. Και επίσης θα πρέπει να προχωρήσουν σε ανάρτηση σε εμφανές σημείο του καταστήματός τους, ότι πωλούν κάρτες κινητής τηλεφωνίας με συγκεκριμένη προμήθεια, την οποία έχουν ορίσει οι ίδιοι ελεύθερα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το