Τοπικά

Περίπου 200 τηλέφωνα δέχεται καθημερινά ο Σύνδεσμος Υδραυλικών Βόλου από πολίτες που δεν έχουν νερό

Η παγωνιά, σε συνδυασμό με τις διακοπές νερού και τις μειώσεις της πίεσης τίναξαν «την μπάνκα» στα συστήματα θέρμανσης στα σπίτια των Βολιωτών. Ο οικονομικός απολογισμός των ζημιών θα γίνει για κάθε οικογένεια μόλις αυξηθεί η θερμοκρασία στο εξωτερικό περιβάλλον.
Περίπου 200 τηλέφωνα δεχόταν καθημερινά ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Υδραυλικών – Θερμικών Βόλου τις τελευταίες τέσσερις ημέρες από πολίτες που δεν είχαν νερό στα σπίτια τους. Περισσότερες από 50 ήταν και οι κλήσεις που δέχθηκε ο Συνεταιρισμός Υδραυλικών Μαγνησίας.
Οι λέβητες του φυσικού αερίου που βρίσκονται εξωτερικά των σπιτιών, πάγωσαν λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Το νερό είτε δεν υπήρχε στις σωληνώσεις, είτε είχε παγώσει ή περνούσε από τον λέβητα και δεν μπορούσε να ζεσταθεί.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των υδραυλικών Βόλου κ. Απόστολος Τσούπρος, οι πολίτες πανικοβλήθηκαν που δεν είχαν νερό και καλούσαν στον Σύνδεσμο Υδραυλικών για να λάβουν συμβουλές από τους ειδικούς. Ο ίδιος ανέφερε πως πάγωσαν οι ατομικοί λέβητες του φυσικού αερίου που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο των σπιτιών με αποτέλεσμα να παγώσει το νερό στις σωληνώσεις. Ο Σύνδεσμος συμβούλευε τους πολίτες να προσπαθήσουν να αφαιρέσουν το νερό από τους λέβητες.
Όπως ανέφερε ο κ. Τσούπρος, ειδικά στους ψηλούς ορόφους, δεν μπορούσε να φτάσει το νερό στον λέβητα, καθώς ήταν χαμηλή η πίεση. «Οι ατομικοί λέβητες θέλουν συγκεκριμένα μπαρ πίεσης για να περάσει το νερό και να ζεσταθεί».
Οι σωληνώσεις πάγωσαν ακόμα και σε σπίτια που δεν υπάρχει φυσικό αέριο, καθώς αυτές βρίσκονται εξωτερικά, ενώ υπάρχουν και περιστατικά με παγωμένους σωλήνες μέσα στους τοίχους.
Περισσότεροι από 50 είναι οι πολίτες που επικοινώνησαν τις τελευταίες ημέρες με τον Συνεταιρισμό Υδραυλικών Μαγνησίας για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα υδροδότησης. Αρκετοί ήταν και αυτοί που πέρασαν από τον Συνεταιρισμό για να συμβουλευτούν τους υδραυλικούς σχετικά με το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν το πάγωμα των σωληνώσεων, ενώ δεκάδες ήταν και τα τηλέφωνα που δέχθηκαν στα προσωπικά τηλέφωνά τους οι υδραυλικοί.
Για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, ο Συνεταιρισμός συμβουλεύει τους πολίτες να ξεπαγώσουν τους λέβητες με πιστολάκι ή με κάποιο άλλο θερμαντικό μέσο. Οι ζημιές από τις διακοπές νερού θα φανούν όταν θα αυξηθεί η θερμοκρασία και θα επανέλθει η κανονικότητα λειτουργίας στους λέβητες. «Τότε θα φανεί αν η διακοπή στην υδροδότηση οφειλόταν στον παγωμένο λέβητα ή στο σπάσιμο των σωληνώσεων από το κρύο» ανέφερε, ενώ σχετικά με τους ηλιακούς θερμοσίφωνες, ο Συνεταιρισμός συμβουλεύει τους πολίτες να βάλουν ειδικό αντιψυκτικό για να μην παγώσουν οι συλλέκτες, ενώ στις βρύσες πρέπει να είναι λίγο ανοιχτές για να μην παγώσει το νερό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το