Τοπικά

Περιπετειώδης καταδίωξη 45χρονου στα Παλιά – Πως περιγράφει το συμβάν αστυνομικός στη “Θ”

 

Σκηνές βγαλμένες από το Χόλυγουντ εκτυλίχθηκαν προχθές Κυριακή το μεσημέρι, στη συνοικία των Παλαιών, όταν αστυνομικοί κυνήγησαν επίδοξο κλέφτη που αποπειράθηκε να διαρρήξει παράθυρο στην οδό Λαχανά.
Όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ μετέβησαν στο σημείο, ο 45χρονος δράστης άρχισε να πηδά από ταράτσα σε ταράτσα για να διαφύγει. Κρεμάστηκε από καλώδια ΔΕΗ και περβάζι και με κίνδυνο να πέσει να τραυματιστεί θανάσιμα, δύο αστυνομικοί ο υπαρχιφύλακας Βασίλης Σερετίδης και ο ειδικός φρουρός Σπύρος Κορέντης έβαλαν τα χέρια τους για να ανακόψουν την πτώση του, με αποτέλεσμα ο Βασίλης να τραυματιστεί στη μέση και ο Σπύρος στον ώμο. Στο συμβάν και στην ομάδα των αστυνομικών που μετέβησαν και συνέδραμαν στην ακινητοποίηση του δράστη, ήταν ο αρχιφύλακας Ανδρέας Παπαδάκης, ο αστυφύλακας Αντώνης Ζάννας και ο αστυφύλακας Άγης Αραμπατζής.

Μιλώντας στη «Θ», ο Σπύρος Κορέντης, ανέφερε ότι ο 45χρονος βρίσκονταν σε ταράτσα κι όταν ο ίδιος ανέβηκε και του γνωστοποίησε την ιδιότητά του, εκείνος άρχισε να κάνει παρκούρ από ταράτσα σε ταράτσα για να διαφύγει. «Τον ακολούθησα μέχρι κάποιο σημείο, ενώ και οι υπόλοιποι συνάδελφοι είχαν αποκλείσει την περιοχή», εξηγεί και συνεχίζει «Σε κάποια στιγμή, ο δράστης, κρεμάστηκε από καλώδια της ΔΕΗ, πέρασε σε άλλο μπαλκόνι οικίας, πήδηξε σε ένα περβάζι παραθύρου όπου μέσα βρίσκονταν μητέρα με ανήλικα παιδιά τα οποία πανικοβλήθηκαν και κρέμονταν με το ζόρι. Αμέσως μπήκαμε στην αυλή κι επειδή υπήρχε καγκελόπορτα με σίδερα και βλέπαμε ότι ήταν έτοιμος να πέσει και κινδύνευε η ζωή του, βάλαμε τα χέρια μας μαζί με τον Βασίλη για να ανακόψουμε την πτώση του».
Ο δράστης ήταν γύρω στα 80 κιλά και με τη δύναμη που έπεσε στους αστυνομικούς, τραυματίστηκαν ελαφρά. Μάλιστα προσπάθησε να διαφύγει μετά την πτώση του αλλά ακινητοποιήθηκε από τους άλλους αστυνομικούς.
«Τόσα χρόνια στην Αθήνα, τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί, παρά μόνο έναν διαρρήκτη που είχε πηδήξει σε τέντα. Ο κόσμος μας συνεχάρη και μας ρωτούσε αν είμαστε καλά» ανέφερε ο Σπύρος ο οποίος έχει βραβευτεί από τον πρ. υπουργό προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, καθώς πριν τρία χρόνια στις 26 Οκτωβρίου 2021 είχε κληθεί για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στο Χαλάνδρι και με πρωτοβουλία του, είχε γίνει έρανος κι είχαν συγκεντρωθεί χρήματα για να ενισχύσουν τους ανθρώπους που έπεσαν θύματα ληστείας κι ήταν σε απελπισία.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Τρίτης 23/1

Το σημερινό πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων έχει ως εξής: COSMOTE SPORT 1 18.00 ΟΦΗ-Παναιτωλικός -Ζ-…

23 Ιανουαρίου 2024

Μαθηματικός διαγωνισμός στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού

  Διεξήχθη το Σάββατο 20 Ιανουαρίου ο 84ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Ο Ευκλείδης»,…

23 Ιανουαρίου 2024

Ο Γιώργος Τόρης πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Βόλου

  O αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας και Διοίκησης του Δήμου Βόλου Γεώργιος Τόρης ορίστηκε,…

23 Ιανουαρίου 2024

Προήχθη στο βαθμό του πυράρχου ο Νίκος Ιερεμίας

Συνεχίστηκαν οι κρίσεις στο πυροσβεστικό Σώμα. Συγκεκριμένα, προάχθηκαν 35 Αντιπύραρχοι Γενικών Καθηκόντων στον βαθμό του…

23 Ιανουαρίου 2024

Φρίκη στη Νεάπολη με οκτώ νεκρά ζώα από φόλες

  Φρίκη προκαλούν οι εικόνες που αντικρίζουν οι κάτοικοι της συνοικίας της Νεάπολης, καθώς τις…

23 Ιανουαρίου 2024

Στη φυλακή ο 50χρονος που πυροβόλησε τον κουνιάδο του

  Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 50χρονος φερόμενος ως δολοφόνος του 33χρονου κουνιάδου του, που φέρεται…

23 Ιανουαρίου 2024