Τοπικά

Περιπέτεια για 51χρονο που καταδικάστηκε στον Βόλο – Παραμένει φυλακισμένος στην Αυστρία λόγω κορωνοϊού…

Aπίστευτη περιπέτεια για 51χρονο Έλληνα, που καταδικάστηκε στον Βόλο ερήμην το 2015 και σήμερα παραμένει στις φυλακές της Αυστρίας, περιμένοντας να μεταφερθεί στην Ελλάδα, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες και αρθούν τα μέτρα απαγόρευσης μετακινήσεων και ταξιδιού.
Ο 51χρονος, που δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο αυτοκινήτων, είχε καταδικαστεί το 2015 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση 30 μηνών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα για απάτη. Ο 51χρονος είχε καταδικαστεί ερήμην, χωρίς να το γνωρίζει… Η επίδοση της δικαστικής απόφασης είχε γίνει στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Μάλιστα σε βάρος του είχε εκδοθεί και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης το 2019, από το Εφετείο Λάρισας. Ο άνδρας μένει μόνιμα στη Γερμανία, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ενώ το ένα του παιδί έχει αναπηρία, σε ποσοστό 80%. Ο 51χρονος ταξίδεψε πριν από 20 ημέρες από τη Γερμανία στην Αυστρία, για επαγγελματικούς λόγους. Στο αεροδρόμιο της αυστριακής πρωτεύουσας τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί και έκτοτε κρατείται εκεί, με βάση το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Ο νομικός του εκπρόσωπος υπέβαλε αίτηση δοσοποίησης της ποινής, η οποία δεν έγινε δεκτή από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Ο 51χρονος ζητάει να μεταφερθεί στην Ελλάδα, ωστόσο δεν μπορεί να γίνει η μεταφορά του, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού. Η μεταγωγή του δεν θα γίνει τουλάχιστον το αμέσως προσεχές διάστημα και θα παραμείνει στις φυλακές της Αυστρίας, μέχρι να επιτραπεί η μεταγωγή του στην Ελλάδα.

Δεν έγινε δεκτή αίτηση για μείωση ποινής
Αίτηση αντίρρησης εκτέλεσης ποινής υπέβαλε ένας 31χρονος κρατούμενος στις φυλακές Κασσαβέτειας. Ο 31χρονος είχε καταδικαστεί το 2017 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε ποινή κάθειρξης 24 ετών, για το αδίκημα της αρπαγής από κοινού, που τελέστηκε το 2010. Σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα, μειώθηκε το ανώτατο χρονικό όριο έκτισης της ποινής κάθειρξης, από 25 χρόνια σε 20. Η αίτηση του κρατούμενου να μειωθεί η ποινή του σε 20 χρόνια, απορρίφθηκε χθες από το δικαστήριο, καθώς η ποινή του είχε οριστεί αμετάκλητη πριν από την 1η Ιουλίου 2019, οπότε τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος Ποινικός Κώδικας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το