Τοπικά

Περίπατος σκύλων στην παραλία του Βόλου αφιερωμένος στη Σένκα και στον Φώντα (photos, video)

Περισσότερες από 120 ήταν οι συμμετοχές στον περίπατο σκύλων που οργάνωσε η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου στην παραλία. Οι ιδιοκτήτες των ζώων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Φιλοζωικής και μαζί με τα σκυλάκια τους περπάτησαν από την αρχή της παραλίας μέχρι το πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου.

Ο Φώντας

Ο σημερινός περίπατος ήταν αφιερωμένος σε δύο σκυλάκια που βοηθήθηκαν από τους εθελοντές της Φιλοζωικής Ομάδας,  τη Σένκα  (που σημαίνει σκιά καθώς είχε βρεθεί εγκαταλειμμένη) και στον Φώντα που είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο στην περιοχή του Αλιβερίου και ο οδηγός του οχήματος τον άφησε αβοήθητο. Ο Φώντας κινείται με τη βοήθεια ειδικού αμαξιδίου για σκύλους καθώς έμεινε παράλυτος.

«Δυστυχώς οι ποινές δεν βοηθούν στη μείωση των περιστατικών κακοποίησης ζώων.  Είναι στον χαρακτήρα κάποιων να γίνονταν βίαιοι και να ξεσπούν σε αδύναμα πλάσματα» δήλωσε η δικηγόρος Έλενα Σλάφτσου. Μάλιστα πρόσθεσε πως πολλοί από αυτούς που έχουν κακοποιήσει ζώο, εμφανίζονται στο δικαστήριο και δεν ζητούν συγνώμη ενώ προσπαθούν μόνο να γλυτώσουν τις ποινές, είτε είναι διοικητικές ή φυλάκισης. «Δεν παραδέχονται την πράξη τους.  Στην Ξάνθη έκαναν σε κουτάβι πληγές με νυστέρι και δεν μιλάει ο κόσμος».
Η κ. Σλάφτου απέδωσε τα περιστατικά και στην έλλειψη ενημέρωσης που πρέπει να ξεκινά από το σχολείο και την οικογένεια.

«Δυστυχώς λειτουργούμε με την καταστολή και όχι με την πρόληψη.  Χρειάζεται αστυνόμευση, έλεγχος για το τσιπάρισμα των ζώων. Οι ποινές δεν βοηθούν, πρέπει να βρούμε άλλο τρόπο.  Κακοποίηση όμως είναι και η περίπτωση του Φώντα, που ο οδηγός τον χτύπησε και τον εγκατέλειψε για να γλυτώσει τις ποινές.  Θα μπορούσε να είναι παιδί στη θέση του. Εκεί η αντίδραση θα ήταν μεγαλύτερη. Επειδή είναι σκύλος και δεν μιλάει, προσπερνάμε το γεγονός» είπε χαρακτηριστικά.

Ο εκπαιδευτής αστυνομικών σκύλων Απόστολος Πούλιος μίλησε για την έλλειψη κυνοφιλίας.  «Ταξιδεύοντας σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες είδα ότι υπάρχει ανεπτυγμένη κυνοφιλία.  Από τα σχολεία μιλούν στα παιδιά για τα ζώα, υπάρχει αστυνομία ζώων, όλα τα σκυλιά είναι δηλωμένα και οι γέννες είναι ελεγχόμενες».

Dog walk στην παραλία του Βόλου

Publiée par e-thessalia.gr – Εφημερίδα "Θεσσαλία" sur Dimanche 20 octobre 2019

Στην βόλτα συμμετείχε και ο κτηνίατρος Φιλήμων Διαμαντής που επισήμανε ότι υπάρχουν αρκετά κρούσματα λεϊσμανίασης σε αδέσποτα σκυλιά. «Δυστυχώς συχνά υπάρχουν αρκετές εγκαταλείψεις δεσποζόμενων ζώων και τροχαία ατυχήματα με εγκατάλειψη των σκύλων. Πρέπει να γίνουν υπεύθυνες υιοθεσίες, τσιπάρισμα στα ζώα για να εκλείψει το φαινόμενο της εύκολης εγκατάλειψης που έχουμε κάθε καλοκαίρι. Επίσης πρέπει να ενταθούν τα προγράμματα στειρώσεων των αδέσποτων από τον Δήμο και των δεσποζόμενων από τους ιδιοκτήτες τους».

Στη σημερινή εκδήλωση υπήρξε συμβολικό εισιτήριο για κάθε συμμετοχή που διατίθενται για τη σίτιση των αδέσποτων και τους κτηνιάτρους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το