Κόσμος

Περιουσία της εκποιεί η Εκκλησία της Κύπρου

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ (Δ) συνομιλεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα (Α) κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους  στην  Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, στην Λευκωσία, Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015. Ο κ. Α. Τσίπρας πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο όπου θα έχει διμερείς συνομιλίες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIO/ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Για να αντιμετωπίσει την δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει από την οικονομική κρίση του 2013, η Εκκλησία Κύπρου θα προχωρήσει σε εκποίηση περιουσιακών της στοιχείων για να απαλειφθούν τα χρέη της προς τις τράπεζες. Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο το χρέος προς τις τράπεζες ανέρχεται στα εκατό εκατομμύρια ευρώ.

«Κάναμε συμφωνίες με τις τράπεζες, και είμαστε έτοιμοι να τους δώσουμε κάποια περιουσία, ώστε να απαλειφθούν τα χρέη μας, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μεγάλες επενδύσεις», δήλωσε στο ΡΙΚ ο κ. Χρυσόστομος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε ότι η Εκκλησία θα επενδύσει στον τουρισμό και ήδη υπάρχουν διάφορα σχέδια. Ανακοίνωσε ότι τον Νοέμβριο θα αρχίσει η επέκταση ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα και για να μπορέσει η Εκκλησία να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ρευστότητα πώλησε τεμάχιο γης στην περιοχή.

Για την επένδυση στη Γεροσκήπου της Πάφου ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από συγκεκριμένο επενδυτή. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι, ενώ προγραμματιζόταν να αρχίσει η επένδυση έως το τέλος του έτους, εντούτοις προέκυψαν νομικά προβλήματα, και η επένδυση θα καθυστερήσει τουλάχιστον για ένα χρόνο. Σχετικά υπενθυμίζεται ότι , πριν από ένα χρόνο, ο κ. Χρυσόστομος είχε κάνει λόγο για Ούγγρο επενδυτή και επένδυση ύψους επτά δισ. ευρώ.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το