Τοπικά

Περιοδεία στα νησιά από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ

syriza

Περιοδεία στα νησιά των Σποράδων πραγματοποιεί το Σαββατοκύριακο 17-18 Ιανουαρίου 2015 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και οι υποψήφιοι βουλευτές Δημήτρης Παπαϊωάννου και Σπύρος Λεμονής. Στην Σκιάθο προγραμματίζεται εκδήλωση σήμερα Σάββατο στις 6.30 μμ, στην οποία οι υποψήφιοι βουλευτές θα αναπτύξουν μεταξύ άλλων, τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την ανάπτυξη των νησιών μας.
Οι Σποράδες, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ανάγκη ένα συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα αντιστοιχίζεται σε προτεραιότητες για κάθε νησί και θα αξιοποιεί τις συνέργιες που ενυπάρχουν στη γειτνίαση των νησιών. Ένα σοβαρό σχέδιο θα πρέπει να αντιμετωπίζει το σύνολο των αναγκών και να αξιοποιεί όλο το δυναμικό των νησιών, εξειδικεύοντας ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε νησιού και του νησιωτικού συμπλέγματος στο οποίο εντάσσεται ώστε να επιτευχθεί ανάπτυξη με ταυτόχρονη διατήρηση (και ανάδειξη) του χαρακτήρα και της ταυτότητάς τους.
Το σχέδιο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συνολικό σχέδιο που έχει σκοπό να απαντήσει στις κοινωνικές ανάγκες και να θέσει ισχυρά θεμέλια ανάπτυξης με βάση το ανθρώπινο δυναμικό των νησιών και την περιφρούρηση του περιβάλλοντος που αποτελεί μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημά τους.
Οι βασικοί στόχοι του σχεδίου είναι:
– Κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και εξασφάλιση της λειτουργίας του κράτους πρόνοιας στα νησιά (παιδεία, υγεία, κάλυψη ενεργειακών αναγκών, διασύνδεση)
– Ενίσχυση του εισοδήματος και της εργασίας μέσα από την αύξηση της τοπικά προστιθέμενης αξίας μέσα από την ανάπτυξη και ανάδειξη της ταυτότητας των Σποράδων και κάθε νησιού ξεχωριστά
– Προάσπιση και περιφρούρηση του περιβάλλοντος και της βιωσιμότητας της ανθρωπογενούς δραστηριότητας, ως υποχρέωση για τις επόμενες γενιές.
Για την υλοποίηση των στόχων, σύμφωνα με την ανακοίνωση τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιήσουν και Ευρωπαϊκούς πόρους και προγράμματα, με την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου (και όχι αποσπασματικά) και τη συνεργασία με φορείς της Αυτοδιοίκησης και Πανεπιστήμια από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το