Κόσμος

Περιοδεία Κάμερον με στόχο την προωθήση μεταρρυθμίσεων στην ΕΕ

epa04767742 British Prime Minister David Cameron (R) and European Commission President Jean-Claude Juncker meet at Chequers, the Prime Minister's official country residence, near Ellesborough in southern England, Britain, 25 May 2015.  EPA/SUZANNE PLUNKETT / POOL

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλώντ Γιούνκερ έξω από το Λονδίνο χθες για να συζητήσουν πως μπορούν να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη και ποια θα είναι η σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ.

“Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι κάτοικοι της Βρετανίας δεν είναι ευχαριστημένοι με την κατάσταση ως έχει και πιστεύουν ότι η ΕΕ χρειάζεται να αλλάξει για να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανησυχίες τους”, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ο Γιούνκερ επανέλαβε ότι ήθελε να βρεί βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης, ενώ και οι δύο συμφώνησαν ότι χρειάζονταν περαιτέρω συνομιλίες.

Η καμπάνια του Κάμερον πριν τις εκλογές στις αρχές Μαίου συμπεριλάμβανε την υπόσχεση ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τον ρόλο της Βρετανίας στην Ευρώπη και ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα διαξαγάγει δημοψήφισμα για το αν η Βρετανία θα παραμείνει μέλος της ΕΕ ή όχι.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ξεκίνησε τις ομιλίες επί του θέματος της μεταρρύθμισης της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής στη Λετονία, με ηγέτες κρατών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, εκφράζοντας την αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να αποσπάσει παραχωρήσεις, όσο δύσκολο και να είναι. Μεταξύ των θεμάτων που περιλαμβάνει σε κάθε τέτοια διαπραγμάτευση είναι αλλαγές στους κανόνες των κοινωνικών παροχών, ιδιαίτερα σε μετανάστες από άλλες χώρες της ΕΕ που αναζητούν δουλειά στη Βρετανία.

Προς το τέλος της εβδομάδας έχει σκοπό να επισκεφθεί πέντε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να μιλήσει με ομολόγους του για τις προτάσεις του Οι χώρες στο πρόγραμμά του περιλαμβάνουν τη Δανία, την Ολλανδία, τη Γαλία, την Πολωνία και τη Γερμανία. Επίσης σκοπεύει να μιλήσει με κάθε ηγέτη των 27 χωρών-μελών της ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα διεξαχθεί στο τέλος Ιουνίου.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το