Τοπικά

Περιοδεία υποψηφίων του ΚΚΕ στη Νέα Ιωνία

DSCN7860

Σε μία από τις κεντρικές αγορές της Νέας Ιωνίας, στην οδό Αναπαύσεως, περιόδευσε σήμερα το πρωί, κλιμάκιο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή Μαγνησίας Ρένα Λούμα και συζήτησε με τους καταστηματάρχες και αυτοαπασχολούμενους της περιοχής, οι οποίοι βιώνουν πολύ σκληρά τις επιπτώσεις της κρίσης και επισήμανε την ανάγκη στις εκλογές του 25 του Γενάρη να δυναμώσουν το ΚΚΕ, για να είναι δυνατός ο λαός.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, και στην περιοχή αυτή της τοπικής αγοράς της πόλης, τα κλειστά μαγαζιά αυξάνουν, ο χαμηλός τζίρος και η καθημερινή αγωνία, των αυτοαπασχολούμενων για την επόμενη ημέρα, είναι στην ημερήσια διάταξη. Η Ρένα Λούμα αυτοαπασχολούμενη και αυτή, όπως και τα άλλα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που ήταν μαζί της, παρουσίασαν στους μικρέμπορους της οδού Αναπαύσεως, την πολιτική του Κόμματος, ενόψει των εκλογών της 25ης του Γενάρη, καθώς και τις προτάσεις για τον χώρο των επαγγελματοβιοτεχνών.

DSCN7862
Κατά την συζήτηση η υποψήφια βουλευτής, παρουσίασε τις βασικές θέσεις του ΚΚΕ και συγκεκριμένα :
Εξασφάλιση του δικαιώματος εργασίας και εισοδήματος ικανού να αντιμετωπίζουν τις ανάγκες των οικογενειών τους, ωράριο συμβατό με το γενικό ωράριο εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
Αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν, αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας. Πραγματική μόρφωση για τα παιδιά τους.
Ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, κοινωνικές υποδομές στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.
Εξασφάλιση της ισοτιμίας των γυναικών, αναγνώριση δικαιωμάτων που αφορούν στη μητρότητα, στην ξεκούραση (άδειες, κλπ.).
Φτηνή λαϊκή κατοικία.
Παράλληλα, επισήμανε ότι την επόμενη ημέρα των εκλογών τα προβλήματα θα είναι πάλι μπροστά σε κάθε αυτοαπασχολούμενο και γι’ αυτό, χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ, για την οργάνωση των αγώνων, για να αντισταθούν στους πλειστηριασμούς, αφού είναι φανερή η αδυναμία των χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ να ανταποκριθούν οικονομικά στους όρους ακόμα και αυτών των ρυθμίσεων που τους προτείνει το Ταμείο και κατόπιν το ΚΕΑΟ. Για το καυτό θέμα των κόκκινων δανείων επισημάνθηκε πως η χαμηλή ρευστότητα και τα υψηλά επιτόκια είναι αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης.
Τονίσθηκε πως οι τράπεζες ειδικού σκοπού μπορούν να εξασφαλίσουν προνομιακούς όρους δανεισμού σε ορισμένους τομείς της οικονομίας, αλλά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα κόκκινα δάνεια και την οικονομική ασφυξία εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Για την άμεση ανακούφιση των υπερχρεωμένων αυτοαπασχολούμενων, λύση δίνει η πρόταση του ΚΚΕ για διαγραφή μέρους του δανείου που έχουν λάβει. Η αποπληρωμή του υπόλοιπου συνολικού χρέους, προς δημόσιο, τράπεζες και ιδιώτες, να γίνει άτοκα και μην ξεπερνά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το