Τοπικά

Περιοδεία Δωροθέας Κολυνδρίνη σε έργα της Σκιάθου

ΣΚΙΑΘΟΣ 28-3-15 (1)

Η μελέτη του master plan λιμένος Σκιάθου παρουσιάστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Μπούρτζι. Συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Σκιάθου Δημ. Πρεβεζάνος, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και συλλόγων του νησιού. Μετά την παρουσίαση του master plan απ’ τον μελετητή τoυ, ακολούθησε γόνιμη διαβούλευση μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και συμφωνήθηκαν οι κοινές συνισταμένες πάνω στις οποίες θα προχωρήσει η υλοποίηση του έργου.

Μπουρτζι 28-3-15

Με αφορμή την επίσκεψή της στη Σκιάθο, η κ. Κολυνδρίνη επιθεώρησε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί του Παπαδιαμάντη, όπως το έργο αντικατάστασης των αγωγών ύδρευσης Σκιάθου, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, το έργο αποκατάστασης κτιρίου στην οδό Ουρανίτσης 5 που θα μετατραπεί σε εκθεσιακό χώρο, το έργο κατασκευής νέου κτιρίου για το Κέντρου Υγείας Σκιάθου, το έργο εμπλουτισμού της δεξαμενής με νερό από νέα γεώτρηση, καθώς και τα ασφαλτικά, για τα οποία ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες. Τέλος, η κ. Κολυνδρίνη μετέβη στο Αεροδρόμιο Σκιάθου, για το οποίο εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 17εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, με σκοπό την επέκταση του αεροδιαδρόμου, την αύξηση θέσεων parking, καθώς και περιφερειακά προς αυτά έργα, ο συνδυασμός των οποίων θα δώσει την ευκαιρία προσγείωσης μεγαλύτερων αεροσκαφών και τη δυνατότητα φιλοξενίας πολύ περισσότερων αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο του νησιού του Παπαδιαμάντη.

ΣΚΙΑΘΟΣ 28-3-15
Η κ. Κολυνδρίνη τόνισε σε δήλωσή της: «Σε αγαστή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και συμπλέοντας με τον Δήμαρχο Σκιάθου, προκειμένου να ολοκληρωθούν σημαντικά έργα για την περιοχή κι έχοντας εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή τους, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποδεικνύει εμπράκτως πως τα νησιά μας αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για τη Μαγνησία. Για αυτό και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να εξασφαλίσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που απαιτούνται για τη νησιωτική, πέραν της ηπειρωτικής, ανάπτυξη του Νομού μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το