Τοπικά

Περιοδεία του ΚΚΕ στο Νότιο Πήλιο

Επίσκεψη στον Πλατανιά του Δήμου Νοτίου Πηλίου, πραγματοποίησαν τα στελέχη του ΚΚΕ Τάσος Τσιαπλές, μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, Αποστόλης Νάνος, μέλος του Τ.Γ Μαγνησίας του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης και Γιάννης Κωνσταντινάκης, μέλος της Τ.Ε Μαγνησίας του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Νοτίου Πηλίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και κατοίκους του Πλατανιά, οι οποίοι εξέθεσαν το θέμα της κατασκευής του λιμανιού και τις αντιδράσεις που υπάρχουν από μεγάλη μερίδα των κατοίκων, για το πώς σχεδιάζεται η κατασκευή του σε σχέση μ’ αυτή που έπρεπε να γίνει, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος και την κατασκευή του λιμανιού με βάση τον αρχικό σχεδιασμό. Επίσης εξέθεσαν μια σειρά προβλήματα που απασχολούν του κατοίκους του χωριού, όπως της λειψυδρίας για άρδευση και ως ένα βαθμό για την ύδρευση, της απουσίας αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής, του κακού οδικού δικτύου, της απουσίας ιατρικής κάλυψης από το δημόσιο σύστημα υγείας και άλλα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

Τα στελέχη του ΚΚΕ και εκλεγμένα με την Λαϊκή Συσπείρωση εξήγησαν ότι ως Κόμμα συμφωνούμε με το δίκαιο αίτημα των κατοίκων που ζητούν να γίνει το λιμάνι στον Πλατανιά, με βάση τον αρχικό σχεδιασμό και όχι όπως εξελίσσεται ο νέος σχεδιασμός, που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Αυτή ήταν και η τοποθέτηση μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Μάλιστα με επερώτηση που είχαμε καταθέσει το 2018, είχε εκφραστεί θετικά στην κατασκευή του λιμανιού, με την προϋπόθεση ότι αυτό θα γινόταν με βάση τις ανάγκες των ντόπιων κατοίκων και της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων. Μάλιστα είχαμε τονίσει τότε ότι η συγκεκριμένη μελέτη και το σχεδίου που προκρίθηκε, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, αλλά δημιουργεί σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα, τσιμεντοποίηση – ιδιαίτερα μπροστά στα καταστήματα εστίασης της παραλίας, αρνητική αλλαγή της φυσιογνωμίας και της γραφικότητας του οικισμού, κινδύνους πλημμύρας από την υπερχείλιση του χειμάρρου Χολόρρεμα στην εκβολή στο σημείο που θα κατασκευαστεί τμήμα του λιμανιού, όπως έχει συμβεί κατ’ επανάληψη.
Επιπλέον θεωρούμε ότι η συντήρηση του λιμανιού και ο καθαρισμός του είναι παρεμβάσεις που δεν μπορούν να γίνουν από τον Δήμο Ν. Πηλίου με τα οικονομικά και τα μέσα που διαθέτει, με την προοπτική να βρεθεί πολύ σύντομα σε χέρια ιδιώτη με τα γνωστά επακόλουθα (τέλη κ.λ.π.).
Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε ψηφίσει ότι χρειαζόταν επέκταση και παρεμβάσεις στο ήδη υπάρχον λιμάνι, αλλά όχι με την προτεινόμενη μελέτη, προκρίνοντας την επέκταση του υφιστάμενου βραχίονα και σε κάποιο σημείο την προέκταση του με κάποια ελαφρά γωνία (αυτό είναι θέμα των μηχανικών και σχεδιαστών).
Αυτές οι αντιρρήσεις μας, αποδείχτηκαν βάσιμες, αφού σήμερα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα από την κατασκευή του λιμανιού με την μελέτη που επιλέχτηκε αυτό να γίνει.
Τα στελέχη του ΚΚΕ, που είναι εκλεγμένα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, δεσμεύτηκαν πως θα στηρίξουν το αγώνα των κατοίκων του Πλατανιά για την κατασκευή του λιμανιού σύμφωνα με τον αρχικό σωστό σχεδιασμό και παράλληλα θα αναδείξουν όλα τα άλλα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής και τέθηκαν στην συζήτηση σε όλα τα επίπεδα (Βουλή, Περιφέρεια, Δήμος).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το