Τοπικά

Περιοδεία του Δημήτρη Τσιμπανάκου στη Σκιάθο

 

Συνάντηση με φορείς της Σκιάθου πραγματοποίησε στο πλαίσιο της περιοδείας του στα νησιά των Βορείων Σποράδων ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας, Δημήτρης Τσιμπανάκος.

Στη συνάντησή του με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στα ζητήματα υποστελέχωσης και στην έλλειψη κινήτρων για την προσέλκυση προσωπικού την ώρα που οι προσεχείς συνταξιοδοτήσεις το επόμενο διάστημα και η λήξη των συμβάσεων των επικουρικών στις 30 Ιουνίου δημιουργούν ένα εκρηκτικό “κοκτέϊλ” για τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους και στους τουρίστες του νησιού. Ο Δημήτρης Τσιμπανάκος δήλωσε την αμέριστη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στα αιτήματα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει τα ζητήματα των Κέντρων Υγείας των Σποράδων και σε συνεργασία με τα όργανα του κόμματος στη Μαγνησία θα τα θέσουν σε κεντρικό επίπεδο.

Επίσης, συνάντηση πραγματοποίησε με το δήμαρχο Σκιάθου, κ. Θεόδωρο Τζούμα, όπου ενημερώθηκε για την προετοιμασία της τουριστικής σεζόν και για τις ενέργειες από τη μεριά της δημοτικής αρχής για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Ο Δημήτρης Τσιμπανάκος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Σκιάθου, κ. Χρήστο Δημητριάδη, όπου ο υποψήφιος βουλευτής επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα υλοποίησης της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για ρύθμιση 120 δόσεων για τα χρέη των επιχειρήσεων ενώ τέθηκε επί τάπητος το πρόβλημα της ανεύρεσης προσωπικού για την θερινή σεζόν.

Τέλος, ο υποψήφιος βουλευτής ενημερώθηκε από το λιμενάρχη Σκιάθου, κ. Νικόλαο Κατσάμπα, τα ζητήματα των λιμενικών ενώ αναφέρθηκε και το ζήτημα της στέγασης για το οποίο ο Δημήτρης Τσιμπανάκος τόνισε πως “το ψηφιδωτό της Σκιάθου περιλαμβάνει και τους ανθρώπους που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο καθήκον για παιδεία, υγεία και ασφάλεια του νησιού. Το κράτος οφείλει, και ιδιαίτερα τώρα με την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, να χρηματοδοτήσει αποθέματα κατοικιών για τη διαβίωση αυτών των ανθρώπων με αξιοπρέπεια. Αυτό μπορεί να συμβεί βρίσκοντας ακίνητα αναξιοποίητα και, όπως θα μπορούσε να εφαρμόσει το ίδιο πλαίσιο για τις κοινωνικές κατοικίες των νέων στα αστικά κέντρα που υπάρχει μικρή προσφορά και μεγάλη ζήτηση για κατοικίες, οφείλει να το κάνει και για τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη κάθε μέρα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στα νησιά μας και αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της μικρής προσφοράς σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές των ενοικίων”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το