Τοπικά

Περιοδεία σε υπηρεσίες του Δήμου Βόλου από κλιμάκιο της Τ.Ο. Μαγνησίας του ΚΚΕ

Κλιμάκιο της Τ.Ο. Μαγνησίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Βασίλη Μεταξά, υποψήφιο βουλευτή, συζήτησε σήμερα με τους οδοκαθαριστές στο Τμήμα Κοινόχρηστων χώρων και Ειδικών Συνθηκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου και με τους εργαζόμενους στο Τμήμα Συντήρησης των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ:

“Στους χώρους αυτούς, που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα του λαού, οι εργαζόμενοι βασανίζονται εδώ και πολλά χρόνια, κάτω από όλες τις διαδοχικές κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές, από πολύ οξυμένα προβλήματα, για τα οποία ενημέρωσαν αναλυτικά τον υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ. Ο Β. Μεταξάς τόνισε ότι «το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά κοντά στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων και την ψήφο τους στο ΚΚΕ θα την καταθέσουμε στον ίδιο αγώνα».

Οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Κοινόχρηστων Χώρων και Ειδικών Συνθηκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας περιέγραψαν την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει την συγκεκριμένη υπηρεσία οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές: αποψίλωση προσωπικού (10 εργαζόμενοι σκουπίζουν ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου), εντατικοποίηση της δουλειάς, άθλιοι χώροι συγκέντρωσης (μέχρι πρόσφατα δίχως φως) και με τον κίνδυνο να μείνουν και πάλι “άστεγοι”, όπως και πριν λίγα χρόνια και να μαζεύονται χαράματα, χειμώνα-καλοκαίρι, στο δρόμο, Μέσα Ατομικής Προστασίας που δίνονται με μεγάλες καθυστερήσεις και, όταν δίνονται, δεν ανταποκρίνονται στα μεγέθη τους. «Οι δημοτικές αρχές, αντί να σκύψουν πάνω στα προβλήματα σας και να εξασφαλίσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά σε όλους, “γαβγίζουν” εντολές και σας πιέζουν ακατάπαυστα», επισήμανε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

Ανάλογη κατάσταση περιέγραψαν και οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Συντήρησης των Τεχνικών Υπηρεσιών. Η είσοδος των εργολάβων, «για την οποία έχουν στρώσει το έδαφος οι νόμοι όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων», όπως επισήμανε ο Β. Μεταξάς, έχει οδηγήσει στην υποστελέχωση του τμήματος και την εντατικοποίηση της δουλειάς, με σοβαρά αρνητικά αποτελέσματα και για τον εργαζόμενο λαό του Βόλου. Η κατάργηση του Βαρέως και Ανθυγιεινού για εργαζόμενους της υπηρεσίας, η υποβάθμιση των πτυχίων των μηχανικών και η μη παροχή ΜΑΠ χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση”.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Μεταξάς σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βόλου έχουν πλούσια πείρα από τους αγώνες. “Δεν περιμένουμε σωτήρες, φωστήρες που καταλήγουν οδοστρωτήρες για τους εργαζόμενους, διαλέγοντας τη μια η την άλλη κυβέρνηση, αυτοδύναμη ή συνεργασίας. Μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να σταθεί συμπαραστάτης στους αγώνες των εργαζομένων, να ακυρώσει τα χειρότερα και να ανοίξει ένα δρόμο ελπίδας για τα λαϊκά στρώματα”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το