Τοπικά

Περιοδεία Μιχ. Μιτζικού στο Τρίκερι και ομιλία σε πολυπληθή συγκέντρωση

Περιοδεία στο Τρίκερι πραγματοποίησε προχθές Κυριακή ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Νοτίου Πηλίου» κ. Μιχ. Μιτζικός, συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού του. Στη διάρκεια πολυπληθούς συγκέντρωσης παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις και κατέγραψε τα προβλήματα, δεσμευόμενος να δώσει λύσεις από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ως νέα Δημοτική Αρχή.

Οι κάτοικοι του Τρικερίου ζήτησαν από τον κ. Μιτζικό και τους συνεργάτες του να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην καθαριότητα της περιοχής, επισημαίνοντας πως «σε αυτό τον τομέα, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα».
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου τόνισε πως «θα αποτελέσει προτεραιότητα το θέμα της καθαριότητας, καθώς υπάρχουν παράπονα σε κάθε γωνιά του Δήμου από τους δημότες. Η Υπηρεσία Καθαριότητας θα λειτουργεί με συγκεκριμένο πρόγραμμα και σε όλες οι Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες η αποκομιδή θα γίνεται αποτελεσματικά» προσέθεσε.

Ο κ. Μιτζικός με αφορμή και την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησάκι των Τρικέρων, δεσμεύτηκε πως θα δρομολογήσει άμεσα την επίλυση του υδροδοτικού προβλήματος, με την ολοκλήρωση του υποθαλάσσιου αγωγού για τη μεταφορά νερού, ώστε να σταματήσει το μαρτύριο της σταγόνας με την υδροφόρα.
Οι κάτοικοι του Τρικερίου ζήτησαν από τον υποψήφιο Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου να αναλάβει πρωτοβουλία για τη νομιμοποίηση του λιμανιού της Αγίας Κυριακής με τον κ. Μιτζικό να τονίζει πως «στο πρόγραμμα του συνδυασμού περιλαμβάνεται η δρομολόγηση των ενεργειών για όλα τα λιμάνια, που βρίσκονται στην ίδια μοίρα».

Επιπλέον, επισήμανε πως θα προχωρήσει στη σύνταξη μελετών για τη διάνοιξη των αγροτικών δρόμων που οδηγούν στις παραλίες, ώστε να καταστούν προσβάσιμες, στο πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.
Επίσης, δεσμεύτηκε για αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης από αμιαντοσωλήνες στο χωριό, ενώ δήλωσε πως θα σταθεί αρωγός στο αίτημα των κατοίκων για νομιμοποίηση της αιγιαλίτιδας ζώνης, ώστε να επιλυθεί μια σειρά προβλημάτων.

Τέλος, συνομιλώντας με τους κατοίκους τόνισε πως ως νέα Δημοτική Αρχή θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε το Δημοτικό Σχολείο Τρικερίου να αναβαθμιστεί από διθέσιο σε τριθέσιο, καθώς και στο Γυμνάσιο- Λύκειο να διδάσκονται όλες οι ξένες γλώσσες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το