Αθλητισμός

Περιμένουν το «πράσινο» φως στον Βόλο για να αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις μετά τις 20 Μαΐου

Μπορεί να μην ελήφθη καμία απόφαση κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ της Σούπερ Λιγκ, ωστόσο, όπως φάνηκε από το κλίμα, το πρωτάθλημα θα επαναρχίσει μέσα στον Ιούνιο και πιθανότατα η απόφαση να παρθεί στο νέο Δ.Σ. της Λίγκας, που θα πραγματοποιηθεί, μέσω τηλεδιάσκεψης, στις 18 Μαΐου.
Θυμίζουμε, πως η ΠΑΕ Βόλος ήταν εξ αρχής υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος, καθώς επιθυμία όλων στην ομάδα είναι να κυλήσει και πάλι η μπάλα στο χορτάρι και να ολοκληρωθεί η χρονιά.
Οι αντιρρήσεις που υπήρχαν από κάποιες ομάδες για την επανέναρξη φαίνεται να κάμπτονται, αν κρίνουμε από το γεγονός, πως Γιάννης Αλαφούζος τόνισε στο προχθεσινό Δ.Σ., πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει γυρισμός και ότι πρέπει να παιχθεί ποδόσφαιρο.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος τάσσονταν υπέρ της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος, τόνισε πως σε αυτό το σημείο οι ομάδες δεν μπορούν να κάνουν πίσω: «Τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε. Οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν και προπονούνται. Δεν πήραμε την απόφαση όταν έπρεπε να την πάρουμε».
Όλες οι ομάδες, μεταξύ αυτών και ο Βόλος, συνεχίζουν να προπονούνται σε καθημερινή βάση, τηρώντας πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο. Στην παρούσα φάση οι «κυανέρυθροι» γυμνάζονται σε ολιγομελή γκρουπ ατομικά, περιμένοντας να μάθουν πότε θα αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις.

Ο πρόεδρος της Λίγκας, Μηνάς Λυσάνδρου γνωστοποίησε την κατάθεση επίσημου αιτήματος προς το υφυπουργείο Αθλητισμού, για να ξεκινήσουν και οι ομαδικές προπονήσεις. Ένα αίτημα που ουσιαστικά αφορά το επόμενο στάδιο του πλαισίου επανεκκίνησης του πρωταθλήματος, με τις ομάδες της Λίγκας να περιμένουν (εν όψει του επόμενου Δ.Σ. που προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα 18/05) τις κυβερνητικές και υγειονομικές αρχές για να ξεκινήσει -μετά την ατομική- και η ομαδική εκγύμναση των παικτών, από τις 20 Μαΐου και μετά. Προκειμένου, ακολούθως να καταστεί εφικτή (εφόσον όλα πάνε κατ’ ευχήν) η επανέναρξη του πρωταθλήματος με τα πλέι-οφ και τα πλέι-άουτ μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Η Λίγκα αναμένει επίσης, και τη θέση-εισήγηση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής του υφυπουργείου Αθλητισμού για το τι θα ισχύσει στο πρωτόκολλο «επιστροφής», εάν υπάρξει κάποιο κρούσμα κορωνοϊού εντός των ομάδων. Αν δηλαδή θα υπάρξει καραντίνα όλης της ομάδας για 14 ημέρες -ελαχιστοποιώντας έτσι τις πιθανότητες ομαλής ολοκλήρωσης των πλέι-οφ και πλέι-άουτ- ή θα ακολουθηθεί το «γερμανικό μοντέλο», με κατ’ οίκον καραντίνα 14 ημερών, μόνο του προσώπου που θα έχει προσβληθεί από τον ιό Covid-19.
Για το θέμα των τεστ στα οποία θα πρέπει να υποβάλλονται οι παίκτες, ο Ολυμπιακός ζήτησε να κάνει η Λίγκα όλες τις εξετάσεις σε ένα αξιόπιστο εργαστήριο, με τον Μηνά Λυσάνδρου να επισημαίνει πως έχει βρεθεί ήδη εργαστήριο με κόστος εξετάσεων 75 ευρώ για κάθε άτομο.

Την ΠΑΕ Βόλος, όπως και όλες τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ, απασχολεί το τηλεοπτικό συμβόλαιο της νέας χρονιάς. Η Nova ξεκαθάρισε ότι τα εμπορικά και οικονομικά θέματα, που αφορούν τις διμερείς συνεργασίες με επιμέρους ΠΑΕ, θα συζητηθούν απευθείας με τις εν λόγω αντισυμβαλλόμενες ομάδες, αφού ανακοινωθεί από τη Σούπερ Λιγκ συγκεκριμένο πλάνο επανέναρξης και ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος, προς αξιολόγηση.
Η ΠΑΕ Βόλος, ως γνωστόν, επιθυμεί την επαναφορά της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Οι εκπρόσωποι της Nova, πάντως, θεωρούν εξαιρετικά πρόωρη όποια τοποθέτηση, καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καν πλάνο επανέναρξης και ολοκλήρωσης του τρέχοντος πρωταθλήματος, πόσω μάλλον δε για την έναρξη της νέας σεζόν.

Αντίδραση υπάρχει από τη Nova και στο σενάριο της αύξησης των ομάδων της Σούπερ Λιγκ από 14 σε 16. Η θέση του συνδρομητικού καναλιού είναι ξεκάθαρα αντίθετη στην αύξηση των ομάδων και την αναδιάρθρωση της Σούπερ Λιγκ. Η Nova θεωρεί τελείως άστοχες, χωρίς καμία ρεαλιστική βάση τέτοιου είδους σκέψεις και προτάσεις και αναιρούν οποιοδήποτε μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό πλάνο της Σούπερ Λιγκ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το