Αθλητισμός

Περιμένουν το «πράσινο φως» στον Ολυμπιακό Βόλου για να μπει ξανά η ομάδα στο γήπεδο

Το «πράσινο φως» για να επιστρέψει η ομάδα στην κανονικότητα περιμένουν στον Ολυμπιακό Βόλου. Η εβδομάδα που ήδη άρχισε μπορεί να ονομαστεί και «εβδομάδα της κρίσης» για τις μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες (Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ).

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού κρατούν στάση αναμονής, ωστόσο, δεν πιστεύουν πως το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ θα αρχίσει άμεσα. Αυτό, βέβαια, θα εξαρτηθεί και από την απόφαση που θα παρθεί για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 και αν θα έχουμε άμεσα σέντρα στο δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Στο μεταξύ, την ευκαιρία να συζητήσει με τους εκπροσώπους των συνδέσμων αθλητών είχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού άκουσε τους αθλητές να του ζητούν να κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να υπάρξει η επιστροφή στη δράση και πάντα με απόλυτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ο ίδιος απάντησε ότι θέλει να υπάρξει η επιστροφή στη δράση, ωστόσο τόνισε ότι οι λοιμωξιολόγοι έχουν τον τελευταίο λόγο και είναι δύσκολο να επαναρχίσουν όλα τα πρωταθλήματα.

Οι εκπρόσωποι περίπου 3.000 αθλητών χαρακτήρισαν «ζωτικής σημασίας» την επιστροφή στις προπονήσεις. Σε ότι αφορά στην πιθανότητα να δοθεί άδεια διεξαγωγής και σε άλλα πρωταθλήματα, ο Λευτέρης Αυγενάκης διευκρίνισε πως τα ειδικά πρωτόκολλα της Σούπερ Λιγκ 2 και όσα άλλα συντάσσονται, προωθούνται στην επιτροπή του ΕΟΔΥ και αναμένονται οι απαντήσεις της.

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε, ωστόσο, ότι «Οφείλουμε να σεβόμαστε τις απόψεις των ειδικών. Γίνομαι δυσάρεστος, αλλά ως προς το γενικό αίτημά σας για επιστροφή όλων σε προπονήσεις και αγώνες, δεν νομίζω ότι θα έχουμε τόσο καλά νέα σύντομα, έτσι όπως εξελίσσονται αυτές τις ημέρες επιδημιολογικά τα πράγματα στη χώρα».

Να θυμίσουμε, πως ο Ολυμπιακός θα χρησιμοποιήσει και φέτος το δημοτικό στάδιο της Νεάπολης για τους αγώνες έδρας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος, μετά την παραχώρηση του σταδίου στους «ερυθρόλευκους» από τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, ενώ στο εν λόγω γήπεδο θα μπορεί πλέον ο Ολυμπιακός να δίνει και φιλικά παιχνίδια, όπως και να κάνει και μία προπόνηση την εβδομάδα.

Η εβδομάδα της κρίσης για SL2-FL
Για να αρχίσουν τα πρωταθλήματα της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ, όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, να καμφθούν οι αντιρρήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, που αρνούνται να ανάψουν το «πράσινος φως» για την έναρξη, αρχικά, του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2, παρότι οι παράγοντες της Σούπερ Λιγκ 2 δηλώνουν ότι θα ακολουθήσουν πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο της Σούπερ Λιγκ.

Ωστόσο, από την πλευρά των λοιμωξιολόγων και ίσως όχι μόνο αυτών, τίθεται θέμα φερεγγυότητας, όσον αφορά την τήρηση των υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα συμβεί αν οι λοιμωξιολόγοι, λόγω και της γενικότερης κατάστασης που υπάρχει στη χώρα με τον covid-19 διατηρήσουν την αρνητική τους στάση.

Οι ΠΑΕ προειδοποιούν ότι θα υπάρξουν διακοπές συμβολαίων με τους ποδοσφαιριστές και ότι το πρωτάθλημα δεν θα διεξαχθεί, κάτι που αν συμβεί θα δημιουργήσει ντόμινο εξελίξεων: Θα υπάρξει επίπτωση στο Κύπελλο, όπου συμμετέχουν οι ομάδες και των δύο μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών, στα πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ, αλλά και γενικότερα στο ενδιαφέρον του πρωταθλήματος της, αφού όσες ομάδες δεν έχουν στόχο τα πλέι οφ θα είναι βαθμολογικά αδιάφορες, ενώ θα δημιουργηθεί «στρατιά» άνεργων ποδοσφαιριστών, προπονητών και λοιπών εργαζόμενων στις ΠΑΕ.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής σε δηλώσεις του επανέλαβε ότι η αποκλειστική ευθύνη για τη μη έναρξη των Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ ανήκει στη διοργανώτρια αρχή. Αναλυτικά τόνισε:

«Αυτή τη στιγμή η δεύτερη και τρίτη κατηγορία δεν έχουν ξεκινήσει και είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που συμβαίνει αυτό.

Στις αρχές Οκτωβρίου είχαμε κάνει μια έρευνα ως σύνδεσμος και από τις πρώτες 50 χώρες της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ ξεκίνησαν όλα τα πρωταθλήματα εκτός της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Αποκλειστική ευθύνη δεν έχει το lockdown. Είναι ξεκάθαρο ότι την αποκλειστική ευθύνη την έχει η διοργανώτρια αρχή.

Δεν πρέπει να γίνεται διάκριση ανάμεσα στη Σούπερ Λιγκ και στις υπόλοιπες επαγγελματικές κατηγορίες. Δεν πρέπει και δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως κατώτεροι.

Δεν είναι σαν ένα μαγαζί που το κλείνω και ανοίγω μετά από έναν μήνα μέσα σε μια μέρα. Εδώ χρειάζονται παραπάνω μέρες προετοιμασίας. Αν μας κλείσουν για 20 μέρες, είναι σα να μας κλείνουν για 40-50 μέρες».

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το