Αθλητισμός

Περιμένουν τις εξελίξεις στον Ολυμπιακό – H διοίκηση της βολιώτικης ΠΑΕ στηρίζει παίκτες και υπαλλήλους

Οι αθλητικές δραστηριότητες στη χώρα έχουν μπει στον «πάγο», υπό το φόβο μεγαλύτερης εξάπλωσης του κορωνοϊού και όπως είναι λογικό στον Ολυμπιακό περιμένουν τις εξελίξεις. Στην παρούσα φάση στηρίζουν τους ποδοσφαιριστές και τους υπαλλήλους της ΠΑΕ, ενώ το ιδιοκτησιακό είναι ένα θέμα που θα τους απασχολήσει όταν γυρίσουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής.

Τα οικονομικά των ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ δεν ήταν… ανθηρά ακόμη και όταν το πρωτάθλημα ήταν σε εξέλιξη, αφού οι 14 σύλλογοι ήταν «ριγμένοι» από την Πολιτεία, σε σχέση με τους συλλόγους της Σούπερ Λιγκ 2, όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Με τα πρωταθλήματα να έχουν διακοπεί γίνεται κατανοητό ότι το πρόβλημα μεγαλώνει για της ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ και φυσικά αυτό ισχύει και για τον Ολυμπιακό Βόλου. Έσοδα δεν υπάρχουν αυτή την εποχή και γι’ αυτό η διοίκηση κάνει όλες τις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να ενταχθούν οι ποδοσφαιριστές και οι υπάλληλοι της εταιρείας, προκειμένου να πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ που δίνει το κράτος για την ενίσχυση των εργαζομένων που δεν μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους λόγω του κορωνοϊού. Με αυτόν τον τρόπο η διοίκηση προσπαθεί να στηρίξει τους παίκτες και τους υπαλλήλους της ΠΑΕ σε μία δύσκολη χρονικά συγκυρία για όλη τη χώρα.
Θυμίζουμε ότι ο υπουργός εργασίας, Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Εργάνη» άνοιξε, προκειμένου όσοι εργαζόμενοι δικαιούνται, μεταξύ αυτών είναι οι ποδοσφαιριστές και γενικά όλοι όσοι είναι μισθωτοί σε μία εταιρεία (συμπεριλαμβανομένου και τiς Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες), να υποβάλλουν αιτήσεις.

Οι επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες, μεταξύ αυτών και ο Ολυμπιακός Βόλου, εντάσσονται στην κατηγορία των εταιρειών των οποίων ανεστάλη η εργασία τους από το κράτος και θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα έως 31/3, να υποβάλλουν αίτηση, προκειμένου στους εργαζόμενους να καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι (ποδοσφαιριστές, προπονητές, φροντιστές, υπάλληλοι γραφείων) από 1η Απριλίου θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση για να τους καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ.

Όταν επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα, στον Ολυμπιακό θα ασχοληθούν και με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ. Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ότι θα παραχωρήσει τις μετοχές του, ακόμη και δωρεάν, αν βρεθεί ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας -Βολιώτης ή μη- που όμως θα πληροί ορισμένες προϋποθέσεις.
Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν φήμες και δημοσιεύματα που ήθελαν επιφανείς Βολιώτες φίλους του Ολυμπιακού να θέλουν να πάρουν τα «ηνία» της ΠΑΕ, έχοντας επικεφαλής τον γνωστό για τα «ερυθρόλευκα» αισθήματα δικηγόρο κ. Θανάση Χαρμάνη.
Όμως ο ίδιος διέψευσε αυτές τις φήμες με δήλωσε που έκανε πριν δύο ημέρες στη «Θ». Τόνισε πως η αγάπη του για τον Ολυμπιακό είναι δεδομένη, αλλά οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν του επιτρέπουν να ασχοληθεί με το διοικητικό κομμάτι. Υποσχέθηκε ότι παραμένει πιστός φίλος της ομάδας και ότι θα συνεχίσει να την στηρίζει, όπως κάνει εδώ και πολλά χρόνια. Τέλος, ευχήθηκε να υπάρχει διοικητική σταθερότητα και να επιστρέψει στη φυσική της θέση, δηλαδή στη Σούπερ Λιγκ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το