Αθλητισμός

Περιμένουν την έγκριση oι παίκτες του Βόλου για να αρχίσουν ομαδικές προπονήσεις

Εν αναμονή της απόφασης της Σούπερ Λιγκ, η οποία θα παρθεί την προσεχή Δευτέρα από το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης, βρίσκονται στην ΠΑΕ Βόλος.
Οι «κυανέρυθροι» συνεχίζουν καθημερινά τις προπονήσεις, χωρισμένοι σε γκρουπ, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο, με στόχο τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης. Οι προπονήσεις γίνονται τόσο το Πανθεσσαλικό στάδιο, όσο και στο ΕΑΚ. Εφόσον οι ομάδες πάρουν την απόφαση για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, η πιθανή ημερομηνία για την έναρξη των πλέι οφ και πλέι άουτ είναι η 7η Ιουνίου. Μέχρι τότε οι ομάδες θα προπονούνται σε καθημερινή βάση και θα περιμένουν νέες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ, για το πότε θα επιτραπούν οι ομαδικές προπονήσεις. Στη συνέχεια το επόμενο βήμα είναι να δοθεί «πράσινο» φως για να ξεκινήσουν οι αγώνες.
Όλοι οι παίκτες του Βόλου έχουν υποβληθεί, ως γνωστόν, σε τεστ κορωνοϊού, όλα ήταν αρνητικά, με τους ποδοσφαιριστές να είναι προσεκτικοί και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας. Αξίζει να αναφέρουμε, πως τα τεστ κυμαίνονται στα 60-70 ευρώ και θα χρειαστεί οι ομάδες να κάνουν τουλάχιστον ένα ακόμη τεστ πριν τις ομαδικές προπονήσεις, αλλά και ένα πριν την έναρξη των αγώνων.

Σε καραντίνα πέντε ημερών όποια ομάδα βρεθεί με κρούσμα κορωνοϊού
Στο μεταξύ, τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε περίπτωση που βρεθεί κρούσμα κορωνοϊού σε ομάδα της Σούπερ Λιγκ αποφάσισε ο ΕΟΔΥ και υγειονομική επιστημονική επιτροπή του υφυπουργείο αθλητισμού.
Η απόφαση για τα προτεινόμενα μέτρα μεταφέρθηκε στον διευθυντή αγωνιστικού της Σούπερ Λιγκ, Θεόδωρο Λάιο. Βάσει αυτής της απόφασης, θα κληθούν να ψηφίσουν οι ομάδες για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου στη νέα τηλεδιάσκεψη που, όπως προαναφέραμε, θα γίνει τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με το «Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων», οι υγειονομικές Αρχές αποφάσισαν, πως αν επιβεβαιωθεί κρούσμα μέσα σε ομάδα, θα τίθεται σε περιορισμό τόσο ο ίδιος (κατ’ οίκον) όσο και η ομάδα (σε προκαθορισμένο χώρο).
Αναλυτικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι λεπτομέρειες της απόφασης που ελήφθη είναι οι εξής: Σε περίπτωση ανίχνευσης επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης του ιού Covid-19, το άτομο που έχει προσβληθεί από τον ιό θα τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα, ενώ η υπόλοιπη ομάδα θα μπει σε απομόνωση πέντε ημερών, σε χώρο που θα είναι προκαθορισμένος, είτε από τη διοργανώτρια αρχή (Σούπερ Λιγκ), είτε από την ίδια την ομάδα. Μπορεί να είναι ένα ξενοδοχείο, το οποίο θα έχει δίπλα προπονητήριο ή το προπονητικό κέντρο της ομάδας, εφόσον έχει και ξενώνες, αλλά σίγουρα το περιβάλλον θα πρέπει να είναι «απομονωμένο». Και για πέντε μέρες, κανείς δεν θα μπορεί να πάει στην οικεία του ή να μετακινηθεί από μόνος του κάπου αλλού.
Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης απομόνωσης, θα είναι εφικτό να προπονούνται οι παίκτες της ομάδας, αλλά μόνο με το συγκεκριμένο γκρουπ, το οποίο θα έχει «απομονωθεί». Δεν μπορεί δηλαδή να ενταχθεί σ’ αυτούς κι ένας παίκτης που ήταν εκτός αποστολής ή προπονήσεων πριν βρεθεί το κρούσμα.
Επίσης, σ’ αυτό το πενθήμερο, θα υπάρξουν δύο σειρές από ιατρικές εξετάσεων ανίχνευσης του ιού Covid-19 και τεστ αντισωμάτων σε όλο το γκρουπ της απομόνωσης. Οι εξετάσεις αυτές θα γίνονται την 3η και την 5η μέρα. Και αν είναι «καθαρές» και δεν έχει εμφανιστεί οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα της νόσου οι παίκτες θα μπορούσαν να επιστρέψουν σε μεικτές προπονήσεις και σε αγώνες, μετά από το «πράσινο φως» του ΕΟΔΥ.
Τέλος, εάν δεν είναι εφικτός ο μοριακός έλεγχος (PCR), η σύσταση του ΕΟΔΥ και της Υ.Ε.Ε. είναι να επιστρέψουν οι ομάδες σε μεικτές προπονήσεις και αγώνες μετά από απομόνωση επτά ημερών κι αφού πρώτα επιβεβαιωθεί από τους γιατρούς πως δεν έχει εμφανιστεί κανένα άλλο σύμπτωμα κορωνοϊού εντός της ομάδας.
Οι ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ ενημερώθηκαν σχετικά και όλα είναι ανοιχτά, όσον αφορά την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος. Κι αυτό, καθώς θα είναι πολύ ορατός ο κίνδυνος αναβολής παιχνιδιών σε περίπτωση κάποιου κρούσματος κορωνοϊού και θα προκληθούν πολλά προβλήματα στην ομάδα με το κρούσμα, η οποία δεν θα μπορεί να προπονείται για το διάστημα της καραντίνας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το