Αθλητισμός

Περιμένουν τον Βαρούχα στον Ολυμπιακό Βόλου

Μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και ο Ολυμπιακός Βόλου βρίσκεται στην 7η θέση της κατάταξης και μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι «ερυθρόλευκοι» την Κυριακή έκαναν το ρεπό τους και είδαν να τους περνά στη βαθμολογία ο Α.Ο. Σελλάνων, νικητής του Οπούντιου με 4-2.
Ποιος το περίμενε στην αρχή της χρονιάς, πως ο Ολυμπιακός θα έμενε από πολύ νωρίς εκτός της διεκδίκησης της πρώτης θέσης, που οδηγεί στα πλέι οφ ανόδου. Το βολιώτικο συγκρότημα βρίσκεται 14 βαθμούς από την κορυφή και ρεαλιστικός στόχος των «ερυθρολεύκων» είναι να προσπαθήσουν να τερματίσουν όσο ψηλότερα γίνεται, κυνηγώντας τη 2η θέση, η οποία πάντως δεν είναι προνομιούχος. Φυσικά, προέχει να φροντίσει η ομάδα να ανέβει άμεσα τα σκαλοπάτια της βαθμολογίας, καθώς δεν αρμόζει στην ιστορία του Ολυμπιακού να βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στο υποβαθμισμένο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Αν ρίξουμε μια ματιά στον πίνακα με τα στατιστικά των ομάδων, θα δούμε πως ο Ολυμπιακός διαθέτει την 4η χειρότερη επίθεση του ομίλου με μόλις 10 γκολ στο ενεργητικό του. Έχει καλύτερη συγκομιδή τερμάτων μόνο από το Βελούχι, τον Διγενή, τον Αχιλλέα Φαρσάλων και τον Ρήγα Φεραίο. Το επιθετικό πρόβλημα είναι οξύ στον Ολυμπιακό και έχει στοιχίσει βαθμούς στην ομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σημειώσει επτά γκολ εντός έδρας και μόλις τρία εκτός. Από τα 11 παιχνίδια που έχουν δώσει στο πρωτάθλημα δεν σκόραραν στα πέντε και με ομάδες υποδεέστερες, όπως είναι το Βελούχι και ο Αχιλλέας Φαρσάλων.

Στον Ολυμπιακό, ωστόσο, ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον τους στο πρωτάθλημα και θέλουν σε πρώτη φάση να κλείσουν νικηφόρα τον πρώτο γύρο. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει οι «ερυθρόλευκοι» να κερδίσουν την προσεχή Κυριακή τον Γ.Σ. Αλμυρού εκτός έδρας. Μια ομάδα που βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, μετά και τη νίκη που σημείωσε προχθές επί του Αμβρυσσέα στο Δίστομο με 0-2. Φιγουράρει στη 2η θέση της βαθμολογίας και όχι τυχαία, καθώς παρουσιάζει σταθερότητα, ως ομάδα και διαθέτει παίκτες έμπειρους, που γνωρίζουν την κατηγορία και έχουν δημιουργήσει ένα συμπαγές σύνολο.

Σ’ αυτή την ομάδα δούλεψε για τέσσερις μήνες ο Λάκης Μπακάλης, ο οποίος πλέον είναι προπονητής στον Ολυμπιακό. Γνωρίζει πολύ καλά τον κάθε ποδοσφαιριστή, τα υπέρ και κατά και αυτό αποτελεί πλεονέκτημα για το βολιώτικο συγκρότημα.
Θα είναι, ωστόσο, ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπου θα αναμετρηθούν οι δύο καλύτερες άμυνες του ομίλου (μαζί με τη Νίκη), καθώς τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Αλμυρός έχουν δεχθεί από οκτώ γκολ. Ανασταλτικά έχουν καλή λειτουργία, ενώ αντίθετα επιθετικά δυσκολεύονται να φτάσουν στο γκολ. Ο Γυμναστικός έχει πετύχει τέσσερα γκολ περισσότερα από τον Ολυμπιακό (14 συνολικά), ωστόσο, αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τον Οπούντιο όπου ο Αλμυρός πέτυχε τέσσερα γκολ, στα υπόλοιπα 10 ματς η ομάδα έχει σκοράρει 10 τέρματα (μ.ο. ένα γκολ σε κάθε ματς).

Η προετοιμασία
Μετά το ρεπό που είχαν την Κυριακή οι «ερυθρόλευκοι» από χθες επέστρεψαν στις προπονήσεις και ξεκίνησε η προετοιμασία για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Γ.Σ. Αλμυρού. Ο Στέφανος Βαρούχας ούτε χθες έλαβε μέρος στο κανονικό πρόγραμμα προετοιμασίας (γυμνάστηκε ατομικά με βάρη στο γυμναστήριο). Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός έχει πάρει την συγκατάθεση του γιατρού να προπονηθεί μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, αύριο Τετάρτη και εκτός απρόοπτου θα τεθεί στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για την κυριακάτικη αναμέτρηση.
Στο παιχνίδι με τον ΓΣΑ επιστρέφει μετά από ένα μήνα απραξίας και ο Γιώργος Θέος, μια πολύτιμη μονάδα για τους «ερυθρόλευκους», με την τεχνική ηγεσία να πιστεύει στις δυνατότητές του. Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος (με τον Οπούντιο) επιστρέφει και ο Γιάννης Καραμπάς, ο οποίος είχε μείνει εκτός λόγω τραυματισμού.
Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν στην ομάδα και ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί στον Αλμυρό με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Θυμίζουμε, πως στον Γυμναστικό αγωνίζονται και τέσσερις παίκτες που έχουν φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα. Συγκεκριμένα οι Κώστας Φλίγκος, Βαγγέλης Στουρνάρας, Χρήστος Χολέβας, οι οποίοι πέρυσι πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στον Ολυμπιακό, αλλά και ο τερματοφύλακας Άγγελος Σταυράκης στο πρόσφατο παρελθόν.
Σήμερα οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν ρεπό και από την Τετάρτη η προετοιμασία για την αναμέτρηση με τον Αλμυρό θα μπει στην τελική ευθεία.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ισραήλ: Αντιδράσεις μετά τη βράβευση της φωτογραφίας της δολοφονημένης Σάνι Λουκ

Aντιδράσεις έχει προκαλέσει η βράβευση της φωτογραφίας της νεαρής Σάνι Λουκ που δολοφονήθηκε από τη…

29 Μαρτίου 2024

Ισλανδία: Όταν το Βόρειο Σέλας συναντά τη λάβα – Απόκοσμες εικόνες

Ένα μαγικό υπερθέαμα, τ’ οποίο κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, προσέφεραν το Βόρειο Σέλας και…

29 Μαρτίου 2024

«Αυτός είναι ο πιο όμορφος πρίγκιπας της Ευρώπης»

Ο κόσμος προχωρά, αλλάζει, αλλά για κάποιους ο θεσμός της βασιλείας έστω και για λόγους…

29 Μαρτίου 2024

Τσελέντης κατά Παπαδόπουλου για τον σεισμό στις Στροφάδες: Νισάφι πια με αυτόν τον συνταξιούχο φυσιογνώστη

Ο διπλός σεισμός που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (29/3) στην Ηλεία και η λανθασμένη…

29 Μαρτίου 2024

Χειμάρρα: Διορισμός νέου δημάρχου εν μέσω εντάσεων – Πυρ και μανία οι κάτοικοι κατά του νέου Περιφερειάρχη

Με εντάσεις ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Χειμάρρας κατά την οποία…

29 Μαρτίου 2024

«Πληγή» η υπογεννητικότητα – Απογοητευτικά τα στοιχεία για την Ελλάδα

Το μικρότερο αριθμό γεννήσεων, από την ημέρα που άρχισε να καταμετράται ο ελληνικός πληθυσμός είχε…

29 Μαρτίου 2024