Αθλητισμός

Περιμένει προτάσεις ο Ερασιτέχνης

Ανοιχτό παραμένει στον Ολυμπιακό Βόλου ποιος θα αναλάβει τα ηνία της διοικούσας επιτροπής του ποδοσφαιρικού τμήματος, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και την διαφωνία που υπήρξε ανάμεσα στους Παναγιώτη Μποτσιβάλη και Ευριπίδη Τσιμπανάκο. Ο πρώτος, όπως δήλωσε, αναμένεται να καταθέσει πρόταση στον Ερασιτέχνη, ενώ ο δεύτερος αφού πρώτα συζητήσει με τους ανθρώπους που έχει δίπλα του, θα πάρει τις αποφάσεις του.

Ένα είναι το σίγουρο στον Ολυμπιακό. Μποτσιβάλης και Τσιμπανάκος δεν μπορούν να συνυπάρξουν στη διοικούσα επιτροπή και ο καθένας τραβά τον δρόμο του. Αν θα διεκδικήσουν οι δυο τους τα ηνία του ποδοσφαιρικού τμήματος, θα φανεί τις προσεχείς μέρες.

Ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης έχει εκφραστεί για το μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει στον Ολυμπιακό, όσον αφορά τον σχεδιασμό και τη στελέχωση της ομάδας και θα ζητήσει επίσημα από τον Ερασιτέχνη να ανατεθεί η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος σ’ αυτόν και στους συνεργάτες του. Ήδη ετοιμάζει την πρότασή του, την οποία και θα παρουσιάσει στη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη.

Επίσημα, δεν έχει ανακοινωθεί από τη διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου πότε θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μελών, στην οποία θα παρθούν αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας. Εξακολουθεί, πάντως, ως πιθανότερη ημερομηνία να είναι η Δευτέρα 3 Ιουλίου. Μέχρι τότε, όμως, θα πρέπει να έχουν γίνει προεργασίες, να έχουν κατατεθεί στον Ερασιτέχνη οι προτάσεις των ενδιαφερομένων, καθώς ο χρόνος πιέζει και θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να ξεκινήσει ο σχεδιασμός της ομάδας, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο θα έχει κάποιες επαφές και συζητήσεις με ορισμένους επιχειρηματίες, προκειμένου να δει κατά πόσο μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά τον Ολυμπιακό τη νέα χρόνια και αν τα χρήματα που υπολογίζει πως θα μαζευτούν, θα είναι αρκετά για να καλύψουν τον προϋπολογισμό. Γιατί, όπως έχει τονίσει, στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα με ποιοτικούς παίκτες, να προσληφθεί ένας ικανός και έμπειρος προπονητής, ενώ υπάρχουν και μια σειρά από άλλα έξοδα, που αφορούν την καθημερινότητα της ομάδας. Το σημαντικότερο είναι, τα χρήματα που θα υποσχεθούν κάποιοι ότι θα βάλουν στην ομάδα, με τη μορφή χορηγίας, να είναι διασφαλισμένα, για να μπορέσει ο κ. Τσιμπανάκος να κάνει μπροστά. Οι προχθεσινές του δηλώσεις, άλλωστε, ήταν χαρακτηριστικές: «Θα οριοθετήσω τα πράγματα με τους συνεργάτες μου και τους ανθρώπους που θέλουν να μπουν στην ομάδα και αν δούμε ότι μπορούμε να «τρέξουμε» τον Ολυμπιακό, θα κάνω άνοιγμα προς τον κόσμο να ενισχύσουν αυτήν την προσπάθεια. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να δεσμευτώ προς τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου».

 

Μποτσιβάλης: Ετοιμάζω πρόταση

Στο μεταξύ, ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Classico» τόνισε, πως ετοιμάζεται να καταθέσει την πρότασή του στον Ερασιτέχνη για την ανάληψη της διοικούσας επιτροπής ποδοσφαίρου. Αναφέρθηκε στη φιλοσοφία που έχει για τον σχεδιασμό του ποδοσφαιρικού τμήματος, υποστηρίζοντας πως ο περσινός σχεδιασμός απέτυχε. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παναγιώτη Μποτσιβάλη:
Για το ποια είναι η φιλοσοφία του, σχετικά με τον σχεδιασμό της ομάδας εν όψει της νέας χρονιάς, εφόσον αυτός βρίσκεται στα ηνία της διοικούσας επιτροπής:
«Θέλω η ομάδα να αποτελείται από ένα κορμό έμπειρων ποδοσφαιριστών, τον οποίο θα επιλέξει ο προπονητής. Ο άξονας θα αποτελείται από έμπειρους παίκτες και γρήγορους ποδοσφαιριστές στα άκρα και στη άμυνα. Η Γ’ Εθνική έχει πολλούς τέτοιους καλούς παίκτες, νεαρούς σε ηλικία, τους οποίους είδαμε τη χρονιά που ολοκληρώθηκε. Εμείς πέρυσι δεν μπορούσαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, καθώς δεν είχαμε γρήγορη ομάδα. Θεωρώ πως μ’ αυτόν τον σχεδιασμό ο Ολυμπιακός μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Το περσινό λάθος δεν το ξανακάνω. Το δοκίμασα και δεν απέδωσε».
Για το αν ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση στη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη:
«Δε θα κάνουμε πρόταση; Έτσι θα το αφήσουμε; Έχω ορισμένους συνεργάτες που θα στηρίξουν την προσπάθεια και θέλω μαζί μου όλον τον Βόλο. Ποντάρω και στους συνεργάτες μου και στους φίλαθλους και στους οπαδούς.
Θα αποφασίσει η γενική συνέλευση, αν θα μου ανατεθεί η διοικούσα επιτροπή. Ο περσινός σχεδιασμός απέτυχε. Τον ίδιο σχεδιασμό και με τον ίδιο τρόπο ο Μποτσιβάλης δεν τον κάνει. Ξεκάθαρα».
Για τη δήλωσή του, ότι «εγώ βάζω 98 ευρώ στην ομάδα και οι άλλοι δύο ευρώ»:
«Αναφερόμουν στους νέους συνεργάτης που θέλουν να έρθουν, όχι στους παλιούς. Θα ακούσουμε την άποψή τους, αλλά όχι να συμμετέχουν στη διοίκηση».
Για τα χρήματα που προτίθεται να βάλει φέτος στον Ολυμπιακό και αν θα ήταν περισσότερα από αυτά που θα έβαζε ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος:
«Πέρυσι που είχα το μεγαλύτερο ποσοστό τι έγινε; Δεν τον άφησα (σ.σ. τον Τσιμπανάκο) να σχεδιάσει όλο το αθλητικό κομμάτι; Χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή δεν πρόκειται να πάρουμε παίκτες, γιατί αυτός θα έχει την ευθύνη».
Για το αν διαφώνησε για την πρόσληψη του Γιώργου Βαζάκα για προπονητή στην ομάδα:
«Όντως διαφώνησα. Δε θέλω να επιτρέψω στο παρελθόν. Δε μετάνιωσα τότε (σ.σ. 2012) που τον είχα επιλέξει. Είχε έρθει σε μια περίοδο όπου ο Ολυμπιακός δεν υπήρχε ως ομάδα. Αισθάνθηκα υποχρεωμένος και απέναντί του ήμουν απολύτως εντάξει. Του πλήρωσα όλο το συμβόλαιο τότε. Δεν έχω κάτι με τον κ. Βαζάκα, αλλά δε θέλω να κάνω τα ίδια λάθη με πέρυσι».
Για την ανακοίνωση των Austrian Boys και αν σ’ αυτή υπήρχε στήριξη σε κάποιον από τους δύο:
«Εγώ μίλησα μαζί τους και δεν πήραν καμία ξεκάθαρη θέση υπέρ κάποιου. Δεν είδα αυτό το πράγμα. Αν κάποιος πιστεύει στο μοντέλο με τους έμπειρους ποδοσφαιριστές και θέλει να φέρει τον… Μέσι, εγώ θα διαφωνήσω. Να αναλάβει την υποχρέωση να τον φέρει κι αν παίξει, έπαιξε».
Για το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να πρωταγωνιστήσει και ν’ ανέβει κατηγορία με τη φιλοσοφία που έχει ο ίδιος για τον σχεδιασμό της ομάδας:
«Εγώ αυτό το πρόγραμμα ήθελα να εφαρμόσω και πέρυσι και η ομάδα θα ανέβαινε κατηγορία. Φταίει ο Μποτσιβάλης που δεν ανέβηκε η ομάδα; Τον Δεκέμβριο κάναμε μεταγραφές. Είδατε καμία αλλαγή; Θυμάστε τι ονόματα φέραμε. Πρόσφερε κανείς από αυτούς τους παίκτες; Άρα ξοδέψαμε τετραπλάσια χρήματα από το να φέρναμε κάποια παιδιά – να μην πω ονόματα – σαν κι αυτά που διέθετε ομάδα, τα οποία δεν τα έβαλαν να παίξουν οι προπονητές. Γιατί έλεγαν ότι δεν μπορούν να βγάλουν έξω τον Μασάντο, για παράδειγμα».
Για τον στόχο του Ολυμπιακού, αν ο ίδιος αποτελέσει τον διοικητικό ηγέτη της ομάδας:
«Στόχος μας είναι η άνοδος. Δεν θα έχω λόγο να μείνω στον Ολυμπιακό Βόλου και τρίτο χρόνο. Εξάλλου έχω υπογράψει για έναν συν έναν χρόνο. Θα είναι η τελευταία μου χρονιά στον Ολυμπιακό, αν δεν ανέβει η ομάδα. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ στη συνέχεια. Ή ανεβάζω την ομάδα ή σας χαιρετώ μετά όλους. Άλλωστε, χωρίς να θέλω να αναφερθώ σε νούμερα, από τον Φεβρουάριο ήμουν μόνος μου και δεν την παράτησα την ομάδα.
Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα, οικονομική στήριξη δεν είχαν από κανέναν. Τι έπρεπε να κάνω; Να φύγω και να γίνει ό,τι έγινε στο παρελθόν; Ο Μποτσιβάλης ποτέ δεν το κάνει αυτό. Όταν θα φύγω, θα φύγω αξιοπρεπώς. Το φταίξιμο στο τέλος, πάντα πέφτει στον πρόεδρο. Όταν λέμε ομάδα, παίζει ένας για όλους και όλοι για έναν. Έτσι πρέπει να είναι. Άρα, δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Μιλάμε μαζί, αποφασίζουμε και αυτό βγαίνει προς τα έξω».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το