Αθλητισμός

Περιμένει την κλήρωση ο Βόλος – Σε 10 μέρες οι «κυανέρυθροι» ρίχνονται στη «μάχη» των πλέι άουτ

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, καθώς σε 10 μέρες έχουμε σέντρα σε πλέι οφ και πλέι άουτ (αναμένεται και επίσημα η έγκριση της ΓΓΑ) και ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί η κλήρωση των πλέι άουτ, στα οποία θα λάβει μέρος, ως γνωστόν, ο Βόλος.
Δικαιολογημένα οι ομάδες εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την καθυστέρηση διεξαγωγής της κλήρωσης, η οποία όμως θα γίνει, αφού πρώτα επικυρωθεί η βαθμολογία για τις θέσεις 7-14, η οποία εκκρεμεί. Είναι λογικό οι ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ που θα λάβουν μέρος στα πλέι άουτ να γνωρίζουν πότε θα αγωνιστούν εντός έδρας, πότε θα παίξουν εκτός και ποιους αντιπάλους θα αντιμετωπίσουν στο γήπεδό τους και ποιους εκτός έδρας. Τη στιγμή που δεν θα γίνουν διπλοί αγώνες (εντός-εκτός έδρας), αλλά επτά αγωνιστικές με μονά παιχνίδια. Ο Βόλος, βάσει της κατάταξής στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος θα δώσει τρία παιχνίδια έδρας και τέσσερα μακριά από το Βόλο.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ απέστειλε, ως γνωστόν, επιστολή στη διοργανώτρια αρχή και ζητά μετ’ επιτάσεως τον άμεσο ορισμό ημερομηνίας για την κλήρωση των πλέι άουτ. Στην επιστολή μεταξύ άλλων τονίζεται πως «σήμερα το αργότερο ορίσετε άμεσα ημερομηνία κληρώσεως των αγώνων πλέι άουτ, ώστε να προετοιμαστούμε με τον καταλληλότερο τρόπο για τη συμμετοχή μας σε αυτούς τους αγώνες, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο για τις ομάδες που ενδιαφέρονται για την κατάκτηση της 7ης θέσης, αλλά κυρίως για τις ομάδες που έχουν καταλάβει τις τρεις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας μετά την επικύρωση της, οι οποίες θα δώσουν αγώνες επιβίωσης για την παραμονή τους στη Σούπερ Λιγκ».
Οι παίκτες του Βόλου συνεχίζουν την προετοιμασία τους με καθημερινές ομαδικές προπονήσεις, δίχως η τεχνική ηγεσία να αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Η ομάδα σιγά-σιγά βελτιώνεται σε όλους τους τομείς (φυσική και αγωνιστική κατάσταση), με τον Στέφανο Ξηροφώτο και τους συνεργάτες του να δηλώσουν ικανοποιημένοι από την πορεία της προετοιμασίας.

Οι αλλαγές που προτείνει η Σούπερ Λιγκ στην ΕΠΟ
Στο μεταξύ, με επιστολή που απέστειλε στην ΕΠΟ, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ζητάει να επικυρωθούν οι πέντε αλλαγές στους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ, όπως έχει αποφασίσει η ΦΙΦΑ, ακολούθως να αυξηθούν σε 20μελείς οι αποστολές των ομάδων, να υπάρχουν cooling breaks σε όλα τα παιχνίδια, αλλά και μειωμένα έξοδα διαιτησίας, καθώς επίσης να επεκταθεί κατά ένα μήνα η σεζόν, ως το τέλος Ιουλίου.
Σημειώνεται, ότι το συνολικό κόστος διαιτησίας κάθε αγώνα ανέρχεται περί τις 8.000 ευρώ μαζί με τα έξοδα μετακίνησης και η Λίγκα ζητάει τη μείωσή του λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Αναλυτικά όσα αναφέρει η επιστολή: Σε συνέχεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθώς και προηγούμενων επικοινωνιών, παρακαλούμε όπως ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις κατά τη συνεδρίαση της Ε.Ε. την Παρασκευή 29/5/20 για τα ακόλουθα ζητήματα:
Την αντικατάσταση μέχρι πέντε ποδοσφαιριστών σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ, σύμφωνα με τη σχετική ειδική εγκύκλιο της IFAB.
Την αύξηση του αριθμού των αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών που κάθονται στον πάγκο της ομάδας από επτά σε εννιά, άρα το δικαίωμα δήλωσης να επεκτείνεται σε επίπεδο εικοσάδας αντί δεκαοκτάδας.
Την πραγματοποίηση διαλειμμάτων για ανάκτηση δυνάμεων σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ 2019-20, σύμφωνα και με όσα ορίζονται στους κανόνες παιχνιδιού.
Την παράταση της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.
Την παράταση της προθεσμίας κοινοποίησης της ημερομηνίας έναρξης του πρωταθλήματος της νέας αγωνιστικής περιόδου 2020-21 μέχρι τις 30/6/20, σύμφωνα με το Άρθρο 3 παρ. 3β του ΚΑΠ και κατ’ επέκταση την παράταση της κατάθεσης του ετήσιου συνοπτικού προγράμματος αγώνων μέχρι τις 30/7/20.
Την απαλλαγή κατ’ εξαίρεση της κατάθεσης παραβόλων για την τροποποίηση των συμβολαίων ποδοσφαιριστών/προπονητών, προς εφαρμογή του ειδικού θεσμικού πλαισίου που έθεσε η ΦΙΦΑ και υιοθέτησε η ΕΠΟ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.
Τη μείωση των εξόδων διαιτησίας σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ 2019-20.
Παρακαλούμε για τις από μέρους σας ενέργειες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το