Αθλητισμός

Περιμένει να δει ο Ολυμπιακός Β. σε ποιους παίκτες μπορεί να υπολογίζει

Άλλη μία εβδομάδα παράταση πήρε η έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2 και σέντρα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έχουμε στις 24 Οκτωβρίου.

Το διοικητικό συμβούλιο της λίγκας ομόφωνα πήρε απόφαση για αναβολή της πρεμιέρας, που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 17/10, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για τις απαραίτητες διαδικασίες που χρειάζονται να γίνουν, ώστε να υπάρχει βιωσιμότητα στην ομάδες, με τη μορφή που έχει πλέον αποκτήσει η κατηγορία.

Ως εκ τούτου, επιτροπή -που ορίστηκε από το Δ.Σ. και στην οποία εκτός του προεδρείου θα συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Κούγιας, ΠΑΕ Κηφισιά κ. Πρίτσας, ΠΑΕ Ολυμπιακός Β΄ κ. Καραπαπάς, ΠΑΕ Παναθηναϊκός Β΄ κ. Παναγιωτίδης- θα έχουν σήμερα Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι συνάντηση με τον καθ΄ ύλην αρμόδιο υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας, χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Ακολούθως η λίγκα θα έχει επαφή με την ΕΡΤ. Πρόθεση της λίγκας είναι ως την Παρασκευή να έχουν λυθεί τα θέματα του Στοιχήματος και του τηλεοπτικού συμβολαίου (πράγμα απίθανο), ώστε την προσεχή εβδομάδα να μπούμε στην τελική ευθεία για έναρξη στις 24 Οκτωβρίου και αφού οι περισσότερες ΠΑΕ θα έχουν κλείσει τρεις και πλέον μήνες προετοιμασίας.

Σημειώνεται, ότι η διοργανώτρια ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη, πως το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 32 ομάδες. Σύμφωνα με τον νομικό της σύμβουλο, η απόφαση για απαγόρευση μεταγραφών αφορά τόσο τους Ασπρόπυργο, Καβάλα, όσο και τη Ζάκυνθο.

Στον Ολυμπιακό Βόλου, όπως και στις υπόλοιπες ομάδες που θίγονται από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, περιμένουν να εκδικαστεί η προσφυγή που έχουν υποβάλει κατά της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών, ζητώντας να μην υπάρξει ανάκληση δελτίων και να ισχύσει η απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, με την οποία οι ομάδες που ανέβηκαν στη Σούπερ Λιγκ 2, από τη Φούτμπολ Λιγκ, χωρίς αγωνιστικά κριτήρια, μπορούν να κάνουν μεταγραφές δίχως ηλικιακό περιορισμό.

Αξίζει, πάντως, να σημειώσουμε, πως οι προσφυγές των ομάδων κατά της απόφασης ανάκλησης των δελτίων από την Ε.Ι.Μ. της ΕΠΟ δεν θα επηρεάσουν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Είναι γεγονός, πως στον Ολυμπιακό υπάρχει αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση, προκειμένου να γνωρίζει η ομάδα σε ποιους παίκτες θα μπορεί να στηριχθεί στο πρωτάθλημα. Αν η ΠΑΕ δεν δικαιωθεί, θα πρέπει να επιλέξει ποιοι παίκτες από αυτούς που υπέγραψαν συμβόλαιο και είναι πάνω των 25 ετών θα παραμείνουν στην ομάδα, εξετάζοντας σε ποιες θέσεις υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.

Ο Ολυμπιακός στην περίπτωση αυτή θα είναι υποχρεωμένος μέχρι τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου να στηριχθεί στους ποδοσφαιριστές εκείνους που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα και στη συνέχεια να ενισχυθεί στις θέσεις, όπου θα υπάρχουν κενά.

Σημειώνεται, πως θα υπάρχει ο ηλικιακός περιορισμός στις μεταγραφές μέχρι και τον Ιούνιο του 2022, καθώς η ΕΠΟ αφού εξετάσει το νέο φάκελο που θα καταθέσει η ΠΑΕ, μέσα στην επόμενη χρονιά, θα αποφανθεί αν ο Ολυμπιακός Βόλου θα πάρει αδειοδότηση για την αγωνιστική περίοδο 2022-23.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το