Τοπικά

Περίμεναν σύνταξη, πληρώθηκαν αναδρομικά – «Ψυχρολουσία» για συνταξιούχους

«Ψυχρολουσία» χθες το βράδυ για συνταξιούχους του ΙΚΑ στον Βόλο και γενικότερα στη Μαγνησία. Μετέβησαν στα πλησιέστερα ΑΤΜ για να πληρωθούν τις συντάξεις του Νοεμβρίου, αλλά όταν έκαναν την ανάληψη, τα χρήματα δεν ήταν σε καμία περίπτωση αυτά που περίμεναν.
Ο ένας μετά τον άλλο στην ουρά, οι συνταξιούχοι ενημερώνονταν ότι δεν ήταν διαθέσιμο το ποσό που είχαν πληκτρολογήσει προς ανάληψη. «Πήγα να πάρω τη σύνταξή μου, αλλά το μόνο που είχε μέσα ήταν τα αναδρομικά πιστώθηκαν. Το απόκομμα έγραφε ακατάσχετο 433 ευρώ» δήλωσε συνταξιούχος του ΙΚΑ που επικοινώνησε χθες με τη «Θ».
Όπως είχε ανακοινωθεί χθες θα καταβάλλονταν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΚΑΜ που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9. Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις των συνταξιούχων που τα ΑΦΜ τους λήγουν σε 0, 2, 4, 6 και 8. Συνταξιούχοι ανέφεραν πως κάθε φορά που η πληρωμή γινόταν Κυριακή ή Δευτέρα, τα χρήματα καταβάλλονταν από την Παρασκευή. Επίσης, διερωτήθηκαν πώς είναι δυνατό να καταβάλλονται νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία τα αναδρομικά, αλλά όχι τις κύριες συντάξεις τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το