Αθλητισμός

Περικλής Λασκαράκης για το αίτημα του Ρήγα: “Η στήριξη της ΕΠΣΘ είναι αυτονόητη”

Η ΕΠΣ Θεσσαλίας στηρίζει το αίτημα του Ρήγα Φεραίου για άνοδο στη Γ’ Εθνική και των δευτεραθλητών των Ενώσεων, εφόσον η διαφορά που είχαν με τους πρωταθλητές ήταν μικρότερη των τριών βαθμών. Αυτό αποκαλύπτει σήμερα στη «Θ» ο πρόεδρος Περικλής Λασκαράκης.
Αρκετά θέματα έχει να… ξεδιαλύνει η ΕΠΣΘ από τη στιγμή που αποφασίστηκε η οριστική διακοπή των ερασιτεχνικών διοργανώσεων ποδοσφαίρου. Φυσικά, ο πλέον κατάλληλος για να δώσει ορισμένες απαντήσεις σχετικά με τις εκκρεμότητες είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Περικλής Λασκαράκης, που μίλησε στη «Θ».

Ο κ. Λασκαράκης δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε ότι επίκειται αναδιάρθρωση με κατάργηση για ένα χρόνο της Γ’ κατηγορίας και αύξηση των συλλόγων της Α’ σε 16. Ανέφερε ότι το όλο θέμα παραμένει ανοικτό, ενώ εξήγγειλε οικονομικές ελαφρύνσεις για τα σωματεία. Επίσης, δήλωσε ότι δεν θα ανακηρυχθούν πρωταθλητές σε Β’ και Γ’ κατηγορία για τη σεζόν 2019-20.

Ερωτηθείς για το αίτημα του Ρήγα Φεραίου, ο οποίος ζητεί την άνοδο και των δευτεραθλητών των Ενώσεων στη Γ’ Εθνική, οι οποίοι είχαν ρεαλιστικές ελπίδες κατάκτησης του τίτλου αν το πρωτάθλημα συνεχιζόταν (από τη στιγμή δηλαδή που η διαφορά με τον πρώτο της βαθμολογίας ήταν κάτω των τριών βαθμών και μπορούσε να ανατραπεί σε ένα μόνο ματς), ο κ. Λασκαράκης απάντησε ότι η ΕΠΣΘ είναι συμπαραστάτης και ότι το προώθησε άμεσα στην ΕΠΟ. Αναλυτικά, τα όσα μας είπε:

Για το αν θα υπάρξει ανακήρυξη πρωταθλητών σε Β’ και Γ’ κατηγορία για τη σεζόν 2019-20: «Δεν θα ανακηρύξουμε πρωταθλητές γι’ αυτές τις κατηγορίες μια και δεν ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα. Θα επικυρώσουμε τις βαθμολογίες ως είχαν τη στιγμή της διακοπής. Φυσικά, δηλώνουμε ως πρωταθλήτρια της Α’ κατηγορίας την πρωτοπόρο Δήμητρα Ευξεινούπολης, διότι είμαστε υποχρεωμένοι από τον ΚΑΠ να δηλώσουμε τον πρωταθλητή της Ένωσης, που φυσικά ανεβαίνει και στη Γ’ Εθνική. Θα ήταν άδικο να δηλώναμε πρωταθλητές και για τις άλλες κατηγορίες από τη στιγμή που δεν ολοκληρώθηκε η αγωνιστική δοκιμασία στο σύνολό της».

Για τα όσα ακούγονται για Α’ κατηγορία των 16 ομάδων και Β’ των δύο ομίλων την περίοδο 2020-21: «Αυτό δεν μπορούμε ακόμη να το ξέρουμε. Θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που θα επικρατήσουν και βεβαίως από τις δηλώσεις συμμετοχής. Θα το συζητήσουμε εκτενώς και θα αποφασίσουμε καταλλήλως».

Για το αν φοβάται μείωση των συμμετοχών την επόμενη χρονιά: «Δεν το φοβάμαι καθόλου. Ίσα-ίσα που πιστεύω ότι θα επαναδραστηριοποιηθούν κάποιες ομάδες. Σε κάθε περίπτωση, τα σωματεία που συμμετέχουν στο τοπικό είναι ενεργά για αρκετά χρόνια, ενώ εκείνα που σταμάτησαν την προηγούμενη σεζόν το έκαναν γιατί απορροφήθηκαν από τις ομάδες που παίζουν στα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Λένε κάποιοι ότι θα έχουμε τις λιγότερες ομάδες στα τοπικά πρωταθλήματα τη νέα χρονιά, αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε και τις περισσότερες ομάδες που συμμετέχουν στα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Δεν θυμάμαι η Μαγνησία να είχε ξανά επτά ομάδες σε Εθνικές κατηγορίες.

Από εκεί και πέρα, η κατάσταση του κορωνοϊού σαφώς και θα θέσει νέα οικονομικά δεδομένα που αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε. Ως Ένωση θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να στηρίξουμε τα σωματεία-μέλη μας. Εξετάζουμε πολύ σοβαρά ένα πακέτο οικονομικών ελαφρύνσεων».

Για τον αν η ΕΠΣΘ στηρίζει το αίτημα του Ρήγα Φεραίου: «Ο Ρήγας Φεραίος έστειλε ένα έγγραφο σε εμάς, το οποίο ζήτησε να το κοινοποιήσουμε στην ΕΠΟ. Σε αυτό ζητεί την άνοδο των δευτεραθλητών των Ενώσεων στη Γ’ Εθνική, υπό την προϋπόθεση να είχαν διαφορά μικρότερης των τριών βαθμών από τον πρωταθλητή. Με το που έλαβα το έγγραφο το κοινοποίησα αυθημερόν στην ΕΠΟ. Φυσικά στηρίζουμε το αίτημα αυτό και ήδη ζήτησα από την επιτροπή διοργανώσεων της ομοσπονδίας να το δει θετικά, λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν όλες τις προτάσεις του Ρήγα Φεραίου, που βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση για το καλό του ποδοσφαίρου. Δεν ξέρω αν θα ευδοκιμήσει αυτή η προσπάθεια, αλλά η στήριξη της ΕΠΣΘ είναι αυτονόητη. Έχουμε ενημερώσει και τους διοικούντες τον Ρήγα Φεραίο που πιστεύω ότι αναγνωρίζουν την άμεση ανταπόκριση μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το