Τοπικά

Περίοικοι της Νέας Δημητριάδας ανησυχούν για μπαζωμένα και ακαθάριστα ρέματα (photos)

Μπαζωμένες τάφροι όπως και παλιά ρέματα που έγιναν δρόμοι για τις ανάγκες της οικιστικής ανάπτυξης πριν πολλά χρόνια ανησυχούν κατοίκους της Νέας Δημητριάδας και ειδικά από το ύψος του Περιφερειακού και πάνω. Ακόμη τάφροι και ρέματα ή μικρά ποτάμια που έχουν πάρα πολλά χρόνια να καθαριστούν δυσχεραίνουν μια κατάσταση, που μετά τα γεγονότα στη Μάνδρα της Αττικής έχει ευαισθητοποιήσει και κυρίως ανησυχήσει αρκετούς περιοίκους.

Η τάφρος δίπλα από τον περιφερειακό δρόμο είναι γεμάτη θάμνους και μικρά δέντρα

Κάτοικοι της Νέας Δημητριάδας φοβούνται τι θα αντιμετωπίσουν σε μια ενδεχόμενη θεομηνία, αφού ρέματα έχουν μετατραπεί σε δρόμους, τάφροι έχουν χρόνια να καθαριστούν.
Όπως οι ίδιοι επισημαίνουν, πριν πολλά χρόνια υπήρχαν ρέματα, μικρά ποτάμια και τάφροι που δέχονταν μέρος των νερών του Πηλίου, που κατέληγε στον χείμαρρο Αναύρου, αλλά είτε έχουν μπαζωθεί και έγιναν δρόμοι είτε δημιουργήθηκαν νέα ρέματα που έχουν πάρα πολλά χρόνια να καθαριστούν.

Το σημείο του χειμάρρου Αναύρου που κατέληγε, σύμφωνα με κατοίκους, το μικρό ποτάμι πριν γίνει δρόμος στην Απόλλωνος

Περίοικοι του Περιφερειακού στη Νέα Δημητριάδα τονίζουν ότι κάποτε κατέβαινε ένα μικρό ποτάμι διασχίζοντας την οδό Απόλλωνος και κατέληγε στον χείμαρρο Αναύρου. Πριν αρκετά είναι η αλήθεια χρόνια το μικρό ποτάμι μπαζώθηκε και δημιουργήθηκε η οδός Απόλλωνος, αλλά στη θέση του κατασκευάστηκε μία τάφρος παράλληλα από τον περιφερειακό δρόμο, που ναι μεν καταλήγει στον χείμαρρο Αναύρου, αλλά είναι γεμάτος χόρτα, δέντρα, θάμνους και σκουπίδια.
Άλλη χαρακτηριστική περίπτωση, όπως ανέφεραν περίοικοι, είναι η τάφρος που έχει μπαζωθεί στην Άλλη Μεριά στο γήπεδο του Ολυμπιακού Βόλου, η οποία και αυτή κατέληγε στον χείμαρρο Αναύρου, αλλά έχει απομείνει ένα μικρό της μέρος.

Η τάφρος από την Άλλη Μεριά καταλήγει σε αυτό το στενό σημείο στον χείμαρρο Αναύρου

Η «Θ» βρέθηκε στα σημεία μαζί με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι «ξενάγησαν» την εφημερίδα δείχνοντας τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, αλλά και την έλλειψη καθαρισμού των ρεμάτων και τάφρων.
Οι ίδιοι τόνισαν τον φόβο τους και την ανησυχία τους επηρεασμένοι και θορυβούμενοι από τα τελευταία γεγονότα που εξελίχθηκαν στη Μάνδρα Αττικής και ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να καθαρίσουν και να απομακρύνουν άχρηστα αντικείμενα και μπάζα από ρέματα και τάφρους.

Η οδός Απόλλωνος, σύμφωνα με περιοίκους, ήταν πριν πάρα πολλά χρόνια ποτάμι που μπαζώθηκε

Αν γίνει έστω ένας καθαρισμός, όπως λένε, τα νερά που θα κατεβαίνουν από το Πήλιο μέσω των ρεμάτων και τάφρων δεν θα βρίσκουν αντίσταση και δεν θα υπάρχει ο φόβος να «φουσκώσουν» και να πλημμυρίσει η περιοχή.
Οι ίδιοι ανέφεραν ότι κρίνεται επιτακτική η ανάγκη ενός ελέγχου και όπου απαιτείται καθαρισμού πριν συμβεί το κακό.

Από το σημείο περνάει μέρος των νερών του Πηλίου για να φτάσουν σε ρέμα το οποίο καταλήγει στην τάφρο του Περιφερειακού
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το