Ελλάδα

Οι περιφέρειες που θα κρίνουν τα ποσοστά των κομμάτων στις εκλογές

ekloges-kalpes

Η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δείχνει να παγιώνεται στις (+/-) 3,5 μονάδες, σύμφωνα με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις και πλέον τα κόμματα στρέφουν την προσοχή τους στις περιφέρειες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διαφορά ανάμεσα στους δύο πρώτους και η οποία θα καθορίσει και το τελικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου.
Καθοριστικό το αποτέλεσμα που θα δώσουν οι περιφέρειες της Αττικής
Η μεγαλύτερη δεξαμενή ψηφοφόρων είναι η Αττική καθώς εκεί προσέρχεται στις κάλπες το  1/3 του συνόλου των ψήφων πανελλαδικά. Γι αυτό και τα επιτελεία των κομμάτων δίνουν μάχη στις γειτονιές της Αθήνας, αφού τα δυτικά προάστια, ο Πειραιάς και η Περιφέρεια Αττικής θα κρίνουν τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Από την μία πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους ώστε να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα, αφού η Κουμουνδούρου αυτό που επιθυμεί δεν είναι απλώς να βγει πρώτο κόμμα, αλλά να έχει και αυτοδυναμία. Από την άλλη η ΝΔ προσπαθεί να ψαλιδίσει τη διαφορά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις με το ΣΥΡΙΖΑ και να βρεθεί όσο πιο κοντά γίνεται στη κόμμα του Αλέξη Τσιπρα.
Στο σύνολο της περιφέρειας Αττικής το σύνολο των εδρών είναι 87 και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλο προβάδισμα, ωστόσο στο λεκανοπέδιο Αττικής η ΝΔ επιχειρεί να μειώσει τη διαφορά. Στην Α Αθηνών στη ΝΔ εκτιμούν ότι θα κρατήσουν το προβάδισμα που είχαν, ενώ στο υπόλοιπο εκτιμούν ότι θα κερδίσουν από τη Χρυσή Αυγή ψηφοφόρους.
Στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας με σύνολο 49 εδρών παραδοσιακά το προβάδισμα έχει η ΝΔ.
Στην περιφέρεια Κρήτης το σύνολο εδρών είναι 16 έδρες. Εκεί το παιχνίδι αφορά κυρίως την κεντροαριστερά και αστάθμητος παράγοντας είναι το κόμμα Παπανδρέου.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το