Τοπικά

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας στηρίζει το έργο του «Ιππόκαμπου» – Εκδήλωση σήμερα στο Ξενία

Με την εκδήλωση για το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» αρχίζουν σήμερα στις 6 το απόγευμα οι εορταστικές εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.
«Η πρώτη εκδήλωση αφιερώνεται σε κάποιο ίδρυμα ή σωματείο του νομού. Φέτος συνεργαζόμαστε με το σωματείο κινητικά αναπήρων ¨Ιππόκαμπος¨. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να κάνουμε μία εκδήλωση αφιερωμένη σε αυτούς τους ανθρώπους που τους αγαπάμε και χαιρόμαστε να τους βλέπουμε να δραστηριοποιούνται τόσο έντονα στην περιοχή δίνοντας κάθε μέρα παραδείγματα ήθους», επισήμανε σε σημερινές δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Η σημερινή λιτή εκδήλωση, θα ξεκινήσει με τον Όμιλο Ερευνών Πηλίου που θα παρουσιάσει ένα σύνολο χριστουγεννιάτικων τραγουδιών και στη συνέχεια, μουσικό σχήμα με ντόπιους καλλιτέχνες θα διανθίσει το πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική. Στον χώρο θα υπάρχουν γλυκίσματα αλλά κα εορταγορά για την ενίσχυση του Σωματείου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Πέτρος Μπέλλος δήλωσε πως αποδέχθηκε με μεγάλη χαρά την πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας για την εκδήλωση αυτή. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα στηρίζει το έργο μας με κάθε τρόπο» σημείωσε.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Ξενία.

Η κ. Κολυνδρίνη πρόσθεσε πως γίνεται προσπάθεια προκειμένου να προμηθευτεί το Σωματείο ένα φορτηγάκι για τη διευκόλυνση των μετακινήσεών του.
«Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν είναι τόσο απλές και δεν θεωρείται επιλέξιμη δαπάνη για εμάς. Προσπαθούμε με άλλους τρόπους να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία για να γίνει πράξη εδώ και καιρό», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κολυνδρίνη.
Ο κ. Μπέλλος σημείωσε: Θέλω να πιστεύω πως το 2018 θα είναι η χρονιά που θα αποκτήσουμε το πολυπόθητο λεωφορείο με τη βοήθεια όλων. «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για την απόκτησή του, έχοντας και τη στήριξη της Μητρόπολης Δημητριάδος».

Δώρα, Αι Βασίληδες και events στη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Περιφερειακής Ενότητας

Στις 12 το μεσημέρι, την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η χριστουγεννιάτικη γιορτή από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας στο προαύλιο χώρο του κτιρίου (Ιωλκού με Αναλήψεως).
Κατά την χριστουγεννιάτικη γιορτή θα μοιραστούν δώρα στα παιδιά, ενώ στον χώρο θα υπάρχουν Aι Βασίληδες και έχουν προγραμματιστεί πολλά events με μουσική και χορό.
«Καλούμε όλα τα παιδιά να έρθουν έξω από την Περιφερειακή Ενότητα και να πάρουν τα δώρα τους. Η χαρά της προσφοράς είναι μεγαλύτερη από κάθε είδους χαρά και προσπαθούμε να συμβάλουμε και εμείς», είπε η κ. Κολυνδρίνη.

Τρόφιμα και δώρα σε ιδρύματα και σωφρονιστικά καταστήματα

Εξάλλου, την ερχόμενη εβδομάδα η κ. Κολυνδρίνη μαζί με τους περιφερειακούς συμβούλους θα μεταβεί σε ιδρύματα του Βόλου και σε σωφρονιστικά καταστήματα της περιοχής για να διανείμουν τρόφιμα και δώρα
«Είναι μέρες που δεν πρέπει να ξεχνάμε κανέναν. Πρέπει να είμαστε όχι μόνο ευαίσθητοι, αλλά να το εισπράττουν και όσοι το έχουν ανάγκη» πρόσθεσε η Αντιπεριφερειάρχης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το