Τοπικά

Η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει με 30.000 € επιδημιολογική μελέτη στη Μαγνησία – Στις 30 Μαϊου η συνεδρίαση για ΑΓΕΤ

Στις 30 Μαϊου θα συνεδριάσει στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή φορέων, για το θέμα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός δήλωσε στη “Θtv” ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει αρχικά την επιδημιολογική μελέτη στη Μαγνησία με 30.000 ευρώ.

Ειδικότερα, στα επόμενα βήματα για την εκπόνηση της επιδημιολογικής μελέτης για τους καρκίνους θα προχωρήσουν πλέον οι εμπλεκόμενοι φορείς μετά τη δεύτερη και πετυχημένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Περιφέρεια, όπου και δόθηκε το «πράσινο φως» για τη χρηματοδότηση του όλου εγχειρήματος.
Στη σύσκεψη εκτός από τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό παρευρέθηκαν οι συντελεστές της ομάδας, δηλαδή ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμης Τσάμης ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργος Πετράκος, ο αναπληρωτής πρύτανη κ. Ζήσης Μαμούρης και οι γιατροί κ.κ. Μαλινδρέτος, Χατζηευθυμίου και Χατζηχριστοδούλου.
Ο κ. Τσάμης επισήμανε πως «ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας νιώθει δικαιωμένος από την όλη εξέλιξη, καθώς εδώ και χρόνια επισημαίνει την αναγκαιότητα εκπόνησης μιας επιδημιολογικής μελέτης για το ζήτημα των καρκίνων στην πόλη. Γι’ αυτό και στηρίζει την όλη προσπάθεια σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς και είναι διαθέσιμος να προσφέρει την επιστημονική του γνώση».
Από την πλευρά του ο κ. Δραμητινός ανέφερε πως «σε ένα εξάμηνο από την έναρξη της χρηματοδότησης θα μπορεί να ολοκληρωθεί η επιδημιολογική μελέτη και να έχουμε σημαντικά αποτελέσματα».
Ο κ. Αγοραστός επισήμανε πως «το βράδυ της περασμένης Πέμπτης σε σύσκεψη στην Λάρισα ενημερώθηκα για την πρόθεση των τοπικών φορέων του Βόλου αλλά και της Θεσσαλίας ευρύτερα να προχωρήσουν σε μια επιδημιολογική μελέτη για το θέμα των καρκίνων. Πρόκειται για εγχείρημα που δεν είναι εύκολο, καθώς παρόμοια επιδημιολογική μελέτη δεν έχει πραγματοποιηθεί ξανά στην Ελλάδα και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η διεξαγωγή της μέσα τα διάφορα επιστημονικά εργαλεία. Η Περιφέρεια με την δεδομένη ευαισθησία της για τα θέματα υγείας και πρόληψης δεν θα ήταν δυνατόν να μην συνδράμει στην όλη προσπάθεια των φορέων και να συνεργαστεί μαζί τους. Μάλιστα αναλαμβάνει και το πιο ουσιαστικό βήμα που είναι η χρηματοδότηση της μελέτης. Ήδη θα ξεκινήσουμε να αναζητούμε τις πηγές των πόρων για την χρηματοδότηση της μελέτης με το συνολικό κόστος να ανέρχεται κοντά στα 30.000 ευρώ».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το