Τοπικά

Περιφερειακός επόπτης εξετάσεων ο Σωκράτης Σαβελίδης – Ανέλαβε καθήκοντα ενόψει πανελλαδικών

Καθήκοντα περιφερειακού επόπτη πανελλαδικών εξετάσεων για τη Θεσσαλία ανέλαβε χθες ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης. Ο ορισμός του έγινε από το υπουργείο Παιδείας.
Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Σαβελίδης θα έχει τον γενικό συντονισμό των εξετάσεων σε όλη τη Θεσσαλία με τους υποψήφιους να αγγίξουν ακόμη και τους 7.000, ενώ δεκάδες είναι τα εξεταστικά κέντρα.

«Είναι μια σημαντική θέση ευθύνης την οποία θα υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και γνώσεις» τόνισε ο κ. Σαβελίδης προσθέτοντας πως «σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς φορείς θα διασφαλίσουμε την ομαλή διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων σε πανθεσσαλικό επίπεδο».
Από σήμερα ο κ. Σαβελίδης θα ξεκινήσει τις επαφές του με τους προέδρους των νομαρχιακών εξεταστικών επιτροπών για τον καλύτερο συντονισμό.
Μετά τον ορισμό του κ. Σαβελίδη στη θέση του περιφερειακού επόπτη, πρόεδρος της Επιτροπής για τη διεξαγωγή των εξετάσεων σε επίπεδο Μαγνησίας ανέλαβε η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ρηγώ Φασουράκη.

Μάλιστα καθήκοντα αναπληρωτών της προέδρου θα έχουν οι δύο διευθυντής των 3ου και 8ου Γυμνασίων Βόλου κ.κ. Παναγιώτης Μανδράκης και Ανδρέας Συκιώτης οι οποίοι τις μέρες των πανελλαδικών θα μεταβαίνουν στα εξεταστικά κέντρα έχοντας μια εποπτεία της κατάστασης και θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους προέδρους των λυκειακών επιτροπών.
Μέχρι και πέρυσι τις θέσεις αυτές αναλάμβαναν οι διευθυντές Λυκείων που δεν ήταν εξεταστικά κέντρα. Ωστόσο από φέτος σχεδόν όλα τα ΓΕΛ είναι και εξεταστικά κέντρα, και τα καθήκοντα αυτά ανέλαβαν δύο διευθυντές Γυμνασίων που παλαιότερα είχαν διατελέσει και διευθυντές Λυκείων.

Πρόεδρος βαθμολογικού
Επίσης πρόεδρος του Βαθμολογικού Κέντρου Βόλου ορίστηκε ο συντονιστής σε επίπεδο Θεσσαλίας για τις φυσικές επιστήμες κ. Σεραφείμ Σπανός. Το βαθμολογικό κέντρο στεγάζεται στο συγκρότημα των 7ου και 9ου Γυμνασίων Βόλου.

Αιρκοντίσιον στις αίθουσες
Επίσης αίτημα προς τους Δήμους για να ενισχύσουν τις αίθουσες των εξεταστικών κέντρων με αιρκοντίσιον και να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο έντονης ζέστης απέστειλε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Όπως τονίστηκε από τη Δευτεροβάθμια, ενώ οι ανεμιστήρες απαγορεύονται στις αίθουσες λόγω του κορωνοϊού, το αιρκοντίσιον μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Άλλωστε λόγω της διεξαγωγής των πανελλαδικών μέχρι και τα τέλη Ιουνίου ο αερισμός των αιθουσών θα είναι αναγκαίος, ειδικά, αν κάνει πολλή ζέστη.
Στο αίτημα αυτό ανταποκρίθηκε άμεσα ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το