Παραπολιτικά

Οι «περίεργοι τύποι» του πλανήτη

Γέμισαν τα inbox και τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία με προσκλήσεις για συμμετοχή σε συλλαλητήριο για το «Μακεδονικό» όπου της νέας εθνικής πανστρατείας ηγείται ο Άνθιμος, που θέλει να προσφέρει θέαμα στην καταθλιπτική καθημερινότητα που μας πολιορκεί.

Οι απανταχού ανθέλληνες ούτε τον Άνθιμο αναγνωρίζουν ως ηγέτη, ούτε θεωρούν πως το έθνος είναι θέμα dna, ούτε επαίρονται πως είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ούτε θεωρούν πως η Ελλάδα είναι το κέντρο της γης. Άρρωστοι στη σκέψη και προδότες όσοι πιστεύουν πως το «μακεδονικό» και οι χειρισμοί τους είναι ένα θέμα που μας κατέστησε για μια ακόμα φορά γραφικούς στη διεθνή κοινότητα και μας στέρησε τον απόλυτο κυρίαρχο ρόλο στα Βαλκάνια.

Ανιστόρητοι και ραγιάδες όσοι δεν πιστεύουν σε διεθνείς συνωμοσιολογίες. Γέμισαν οι ηλεκτρονικοί «τοίχοι» με συνθήματα από τους απογόνους του Φιλίππου που με φανατισμό δηλώνουν πως ποτέ το αίμα νερό δεν θα γίνει. Από την άλλη πλευρά, οι ανθέλληνες υποστηρίζουν πως αν στη θέση των συνθημάτων που ευνοούν την αμάθεια, φανατίζουν και αποπροσανατολίζουν, είχαν αναδειχθεί τα στοιχεία της ιστορικότητας των φαινομένων σε όλα τα βαλκάνια τότε οι πολίτες θα είχαν τη δυνατότητα να αντιληφθούν ευκολότερα ότι αυτά που θεωρούνται ελληνικές μοναδικότητες αποτελούν κοινούς τόπους στην ιστορία πολλών λαών.

Η διεθνής κοινότητα δεν αντιλαμβάνεται τις δικές μας εθνικές ακαταλαβίστικες και ακραίες βεβαιότητες περί dna και μας «κοιτά περίεργα» όταν δηλώνουμε έτοιμοι να πάρουμε τα όπλα για να γκρεμίσουν οι γείτονες ανεκδιήγητης αισθητικής αγάλματα με τον Μέγα Αλέξανδρο. Εμείς θέλουμε να ομολογήσει ο πλανήτης ότι η «Μακεδονία είναι μια και ελληνική» και να αλλάξουν τα Σκόπια το σύνταγμά τους αν θέλουν να τα «βρούμε» αλλά αυτό δεν γίνεται και όλοι μας γύρισαν την πλάτη. Όχι γιατί μας μισούν, αλλά γιατί δεν μας αντιλαμβάνονται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το