Τοπικά

«Πέρασε» η πρόταση των αντιπολιτεύσεων για τον προϋπολογισμό του 2021 στην Αλόννησο

Τον προϋπολογισμό εσόδων-εξόδων για το 2021 ενέκρινε σε ειδική συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αλοννήσου. Η δημοτική παράταξη «Πρώτα η Αλόννησος» και η δημοτική παράταξη «Δυναμική Συνεργασία για την Αλόννησο» διατύπωσαν εναλλακτική πρόταση για τον προϋπολογισμό του 2021 και την κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση.
Η πρόταση των δύο παρατάξεων εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ενώ με την απόφαση δεν συμφώνησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλέξανδρος Στέλλας, Μαρία Αγάλλου, Δημήτριος Σκιάνης, Θ. Μαλαματένιος, Μ. Καλογιάννης, Χ. Φλωρούς, Αικ. Καλογιάννη, Αλεξ. Αναγνώστου. Οι τροποποιήσεις που πρότειναν οι δύο παρατάξεις στο σχέδιο, το οποίο κατατέθηκε από τη Δημοτική Αρχή, αφορούσαν στο σκέλος των εξόδων, καθώς στα έσοδα δεν μπορεί να προταθεί καμία αλλαγή εφόσον καθορίζονται σύμφωνα με την ΚΥΑ.
Σύμφωνα με την πρότασή τους, ο προϋπολογισμός των εξόδων διαμορφώνεται ως εξής: 8.060 ευρώ για υπηρεσίες ανάπτυξης και διαχείρισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης, 5.000 για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στο πλαίσιο των απαιτήσεων του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Προστασία των προσωπικών δεδομένων, 4.000 για οδοιπορικά έξοδα στο εσωτερικό και 2.000 στο εξωτερικό, αλλά και 3.000 ευρώ για οδοιπορικά έξοδα τρίτων.
Επίσης στον προϋπολογισμό περιλαμβάνονται 10.000 ευρώ για έξοδα ενημέρωσης και προβολής δραστηριοτήτων του Δήμου, 3.000 για δαπάνες εκτύπωσης, 4.000 για τις δαπάνες εκθέσεων σε εσωτερικό και εξωτερικό, ίδιο ποσό για δεξιώσεις και εθνικές γιορτές, 6.000 για δαπάνες επιμόρφωσης του προσωπικού, 10.000 για συντήρηση και επισκευή κτιρίων, 2.000 για συντήρηση μηχανημάτων, 5.000 για δαπάνες καθαρισμού, 3.660 για προμήθεια βιβλίων για τη δανειστική βιβλιοθήκη, 24.800 ευρώ για παροχή συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών του Δήμου σε θέματα Κτηματολογίου και Δασικών Χαρτών, αλλά και 24.8000 ευρώ για συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Ακίνητο για το πράσινο σημείο αναζητεί ο Δήμος
Νέα πρόσκληση σε ιδιοκτήτες ακινήτων κάνει ο Δήμος Αλοννήσου προκειμένου να αγοραστεί αυτό που θα είναι κατάλληλο για τη δημιουργία πράσινου σημείου.
Με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις 15 Μαΐου του 2020, που τοιχοκολλήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου και σε διάφορα κεντρικά σημεία της Αλοννήσου, προσκλήθηκαν οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ακίνητα και πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές, να καταθέσουν κλειστές προσφορές στην αρμόδια επιτροπή εκτίμησης που είχε συσταθεί. Στην επιτροπή κατατέθηκαν δύο φάκελοι, οι οποίοι δεν πληρούσαν τις τεχνικές προδιαγραφές.
Σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά για τη δημιουργία του πράσινου σημείου, το ακίνητο πρέπει, αν βρίσκεται εντός σχεδίου, να είναι σε έκταση οικοπέδου άνω του ενός στρέμματος, να υπάρχουν νόμιμοι τίτλοι ιδιοκτησίας, εύκολη πρόσβαση σε κεντρικό δρόμο, να μην είναι βραχώδες και η κλήση του εδάφους να είναι μικρότερη από 5%. Για ακίνητο εκτός σχεδίου, πρέπει αυτό να βρίσκεται σε έκταση τουλάχιστον τεσσάρων στρεμμάτων και σε απόσταση έως πέντε χιλιόμετρα από τον οικισμό. Το οικόπεδο πρέπει να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, να έχει πρόσβαση σε κεντρικό δρόμο, αλλά και να μην είναι χαρακτηρισμένο ως δάσος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το