Ελλάδα

Πέραμα: Σήμερα η απόφαση του ανακριτή για τους επτά αστυνομικούς -Τι καταγγέλλει η οικογένεια του 20χρονου Ρομά

Σήμερα αναμένεται η απόφαση του ανακριτή για τους επτά αστυνομικούς που κατηγορούνται για το θάνατο του 20χρονου Ρομά στο Πέραμα, την ώρα που τα αποκαλυπτικά ηχητικά ντοκουμέντα μεταξύ της ομάδας «ΔΙΑΣ» και του Κέντρου Επιχειρήσεων συγκλονίζουν.

Οι αστυνομικοί, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της οπλοχρησίας, θα οδηγηθούν σήμερα στον ανακριτή, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια που έχει αναλάβει την υπεράσπιση των αστυνομικών, ποινική δίωξη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των επτά αστυνομικών έχει ασκηθεί για τον ένα τραυματία επιβαίνοντα του κλεμμένου οχήματος που νοσηλεύεται φρουρούμενος και για τον τρίτο επιβάτη που οχήματος που διαφεύγει της σύλληψης.

Παράλληλα, χθες η οικογένεια του 20χρονου κατέθεσε δήλωση παράστασης Πολιτικής Αγωγής στην ανακρίτρια Πειραιά, που συνοδεύτηκε από πολυσέλιδο υπόμνημα, καταγγέλλοντας ότι οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην καταδίωξη «γάζωσαν» το παιδί τους, υποστηρίζοντας ότι οι αιτιάσεις των κατηγορουμένων περί κινδύνου της ζωής τους δεν ευσταθούν.

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω υπόμνημα γίνεται αναφορά σε βασικά σημεία της υπόθεσης και υποστηρίζεται ότι οι επτά αστυνομικοί τέλεσαν το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή και κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο, και ότι ο 20χρονος στην κυριολεξία γαζώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών, καθώς έφερε τρεις πύλες εισόδου από βολίδες πυροβόλου όπλου, σύμφωνα με την κατάθεση του ιατροδικαστή, ενώ αναφέρεται επίσης ότι έδρασαν από κοινού και κατά συναυτουργία.

Συγκλονίζουν οι διάλογοι την ώρα της καταδίωξης
Την ίδια ώρα, το φως της δημοσιότητας έχουν δει τα ηχητικά ντοκουμέντα από τους διαλόγους των ομάδων «ΔΙΑΣ» με το Κέντρο Επιχειρήσεων για την καταδίωξη στο Πέραμα, που οδήγησε στο θάνατο του 20χρονου Ρομά, τα οποία συγκλονίζουν, χωρίς ωστόσο να απαντούν στα ερωτήματα.

Και αυτό διότι δεν είναι ξεκάθαρο γιατί ο επικεφαλής (σ.σ. Α100 το συνθηματικό του στις συνομιλίες) έδωσε εντολή να σταματήσει η καταδίωξη, ούτε γιατί οι αστυνομικοί συνέχισαν να καταδιώκουν το ύποπτο όχημα.

Ακολουθούν οι διάλογοι, όπως τους μετέδωσε το MEGA:

Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο, ανεβαίνουμε τη Θηβών προς Βίζας, ακολουθούμε στο ύψος σχεδόν της ΔΟΥ.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: Το αριθμητικό και σε ποιο ύψος της Θηβών;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο, δεν σταματάει, τρία άτομα μέσα, Αθίγγανοι.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: Τι όχημα είναι;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Hyundai λευκό, κέντρο.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: Accent είναι; Accent λευκό;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Ένα Accent λευκό, παραβιάζει συνεχώς τα κόκκινα.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: Ελήφθη, ελήφθη, με προσοχή. Ελήφθη, είναι πολλές ομάδες πλησίον, ελήφθη. Το ακολουθούμε με προσοχή, ικανή απόσταση να μην κινδυνεύσετε και θα το, όπου να ‘ναι, θα το σταματήσουμε.

Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο από 142 ακολουθεί και η ομάδα.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: Ελήφθη, ελήφθη, ελήφθη. Ψυχραιμία. Προς τα πού κινούμαστε; Προς Ιερά ή γυρίζει πίσω;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Δίπλα στην πλατεία, κέντρο.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: Βγήκαμε Θηβών.

Ομάδα ΔΙΑΣ: Κινούμαστε επί της Θηβών.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: 503;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Πάει για Παλατάκι κάτω, κέντρο, από 382 ακολουθούμε ομάδες.

Η εντολή για διακοπή της καταδίωξης
Έπειτα, έρχεται η εντολή από το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. για διακοπή της καταδίωξης.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: 400Γ τέλος, τέλος, απομακρυνθείτε, τέλος, όλες οι ομάδες να απομακρυνθούν. Ουδέ ένας θα ασχοληθεί με το αυτοκίνητο πλέον. 400Γ για τις ομάδες ΔΙΑΣ την 503 και οποιαδήποτε άλλη ομάδα έχει διατεθεί να ακολουθήσει το όχημα, τέλος, στους τομείς σας όλοι, τώρα.

Ομάδα ΔΙΑΣ: …Ίσως το προλάβω.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: Η εντολή είναι σαφής, διακόπτουμε τώρα. Ολοι οι σταυροί στους τομείς σας.

Ομάδα ΔΙΑΣ: …

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: 400Γ θα επαναλάβουμε τέλος, εάν δεν σταματάει το αυτοκίνητο τέλος, διακόπτουμε, διακόπτουμε, είναι εντολή του Α100, θα διακόψετε άπαντες.

Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο, έχουν απομακρυνθεί οι ομάδες από το όχημα, έχω μείνει πίσω.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: Για όλους τους σταθμούς, δεν θα επανέλθουμε, είναι η τελευταία φορά που το διαβιβάζουμε. Για όλους τους σταθμούς, τέλος. Καθένας στον τομέα του και δεν θα επανέλθουμε.

Ομάδα ΔΙΑΣ: …

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: 400Γ, 400Γ θα ενημερώσω τις ομάδες και εσείς, να κόψουν να ακολουθούν το όχημα, τέλος.

Ομάδα ΔΙΑΣ: Πέραμα στην Ελπίδος …

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: Ποιος σταθμός διαβιβάζει και για ποιον λόγο; Όποιος σταθμός διαβιβάζει για το Hyundai… αν ακολουθεί το Hyundai κάποιος σταθμός, θα παρακαλέσουμε, είναι η τελευταία φορά που θα το διαβιβάσουμε, οποιοσδήποτε σταθμός κι αν είναι αυτός που διαβιβάζει και δεν γίνεται αντιληπτός, να διακόψετε τώρα να ακολουθείτε το όχημα. Τώρα. Κι όποιος σταθμός είναι αυτός που το ακολουθεί να ενεργήσει 1-13 με το κέντρο.

Ομάδα ΔΙΑΣ: Δεν ακούνε πάνω στη μηχανή, δεν ακούνε.

Επειτα, ο διάλογος συνεχίζεται.

Ομάδα ΔΙΑΣ: 403… ένα ασθενοφόρο σύντομα! Έχουμε Ε23 και.. εμβολισμό μηχανής! Τρέξτε, πού είστε συνάδελφε, που είστε;

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: Η ομάδα που διαβίβασε θέλουμε το ακριβές 1-11 για να βοηθήσουμε.

Ομάδα ΔΙΑΣ: Ελπίδος 38 Πέραμα, Ελπίδος 38 Πέραμα, επείγον!

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: Ελπίδος 38 Πέραμα, 409;

Ομάδα ΔΙΑΣ: 405 τρεις… Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Ελήφθη, 409, 407. Όχημα; Όχημα Δραπετσώνας; Όχημα Δραπετσώνας: Το όχημα της Δραπετσώνας στον Σκλαβενίτη καθ’ οδόν. Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Σύντομα…Α 9-1;

Ομάδα Α 9-1: Κατευθυνόμαστε.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: 407;

Ομάδα ΔΙΑΣ: …Το ένα, κέντρο.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: Ελπίδος 38 Πέραμα για τους σταθμούς. Ελπίδος 38 Πέραμα, δεν θα επανέλθουμε για το ακριβές, Ελπίδος 38, τώρα! Ό,τι παρατάτε, ό,τι έχετε και πάτε Ελπίδος 38 Πέραμα. 406, Νίκαια; 403;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Σύντομα το ΕΚΑΒ!

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: Έχουμε ενημερώσει το ΕΚΑΒ, ποιος έχει τραυματιστεί, συνάδελφος;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Αρνητικός κέντρο, παρέσυραν τρεις μηχανές και έχουμε ενεργήσει Ε-23 γιατί κινούνταν … εναντίον συναδέλφων και έχουν τραυματιστεί δύο δράστες.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: Οι δράστες έχουν τραυματιστεί λόγω του Ε -23;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Ορθόν.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: Έχουν χτυπήσει και δίκυκλα κινούμενα και υπάρχουν και τραυματίες από τους δικυκλιστές;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Αρνητικό, τρία υπηρεσιακά δίκυκλα έχουν γκρεμίσει κέντρο, έκαναν όπισθεν, βρήκαν… έκαναν όπισθεν, και γκρέμισαν 3 υπηρεσιακά δίκυκλα.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: Τα οποία δεν είχαν, δεν ήταν, τα είχατε σταθμεύσει εσείς, ορθόν, για τον έλεγχο;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο, ήταν πίσω και μας εμπόδισε.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: Συνάδελφοι τραυματίες υπάρχουν;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο έχει παρασύρει 5 υπηρεσιακά δίκυκλα, δεν υπάρχει τραυματίας συνάδελφος, αναγκαστήκαμε να ενεργήσουμε Ε- 23 γιατί κινούνταν με θανατηφόρο… εναντίον συναδέλφου.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: Ελήφθη, ελήφθη, ελήφθη, συγκλίνουν σταθμοί στο σημείο, ελήφθη, με ηρεμία, άλλος… είναι και οι δύο τραυματίες οι δράστες, υπάρχει τρίτο άτομο που να αναζητούμε, να είναι στο σημείο; 403;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο έχουν τραυματιστεί, γράψτε έχουμε 5 μηχανές σε παράσυρση… σύντομα δύο ασθενοφόρα κέντρο.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: Τα ασθενοφόρα έχουν ενημερωθεί, μας ενδιαφέρει, ψάχνουμε τρίτο;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Έχει διαφύγει. Έχει διαφύγει τρίτος. ΔΙΑΣ 400Γ

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ.: 400Γ

Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο, οι συνάδελφοι έχουν ενεργήσει Ε-23, έχουν τραυματιστεί οι δύο δράστες, ένας στο λαιμό, ο έτερος στο χέρι, στο αριστερό χέρι.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το