Τοπικά

Πέντε τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στη Μαγνησία- 4 τουρίστες καταγράφηκαν στα νησιά από τις πύλες εισόδου

Πέντε θετικά κρούσματα κορωνοϊού στη Μαγνησία καταγράφηκαν από χθες στις 9 το βράδυ. Τα τέσσερα προέρχονται από τις πύλες εισόδου, δηλαδή τα αεροδρόμια  Σκιάθου και Αγχιάλου και πρόκειται για τουρίστες που ταξίδεψαν από το εξωτερικό.  Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής , στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, με υποκείμενα νοσήματα,  νοσηλεύεται ένας 45χρονος ελεύθερος επαγγελματίας παιδίατρος, από τον Βόλο.

Συναγερμός σήμανε χθές το βράδυ στις υγειονομικές αρχές του Βόλου και της Λάρισας μετά από θετικό τεστ κορωνοϊού σε ιδιωτική κλινική, ενός 45χρονου γιατρού από τον Βόλο. Ο παιδίατρος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και κρίθηκε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στη Λάρισα. Από χθες η εντολή του Υπουργείου Υγείας στα Νοσοκομεία που διαθέτουν θαλάμους αρνητικής πίεσης είναι να κρατούν για νοσηλεία τα περιστατικά κορωνοϊού με ήπια συμπτώματα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση κρίθηκε πως η κατάλληλη αντιμετώπιση ήταν η μεταφορά καθώς ο γιατρός αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Στο πανεπιστημιακό νοσηλεύεται από αργά χθες βράδυ στη μονάδα λοιμωδών νοσημάτων, ενώ το Νοσοκομείο είναι γεμάτο από περιστατικά μετά τον γάμο του Αμπελώνα και τους γιατρούς που προσβλήθηκαν.

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε σήμερα  ένας Ιταλός που έφτασε στην Αλόννησο μαζί με ακόμη έξι φιλικά του πρόσωπα.  Ο Ιταλός πέρασε τεστ στο Ε. Βενιζέλος και στη συνέχεια κατευθύνθηκε με την παρέα του στις Σποράδες, για διακοπές με ιστιοπλοϊκό.  Η παρέα ξεκίνησε από Σκιάθο και στη συνέχεια  για Αλόννησο.  Ο ΕΟΔΥ βρήκε το δείγμα του τεστ θετικό και ενημέρωσε το πρωϊ τον Ιταλό. Ο ίδιος και η παρέα του μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο καραντίνας.  Για εργαστηριακή ανάλυση στάλθηκαν τα δείγματα που λήφθηκαν από τους άλλους έξι Ιταλούς.

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ένας επίσης Ιταλός στη Σκιάθο που μεταφέρθηκε με την οικογένειά του σε ξενοδοχείο καραντίνας, αλλά και ένας τουρίστας στη Σκόπελο. Επίσης θετικός είναι ακόμη ένας τουρίστας που «πέρασε» τεστ από πύλη εισόδου και μεταφέρθηκε και αυτός, όπως όλοι οι προηγούμενοι σε ξενοδοχείο καραντίνας. Στο Νοσοκομείο του Βόλου έγιναν και 25 τεστ σε υγειονομικούς -ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό-που γύρισαν από άδεια. Σύμφωνα με τις εντολές του Υπουργείου όσοι επιστρέφουν από άδεια θα υποβάλλονται σε τεστ.

Η ενημέρωση της Περιφέρειας από τον ΕΟΔΥ 

Η περιφέρεια λαμβάνει ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ και τονίζει:

“Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω ειδικής συντονιστικής ομάδας που συστήθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρηεγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.
-Στην περιοχή της Λάρισας
Καταγράφηκαν 7 νέα κρούσματα Covid 19.
Τα 2 νέα κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων (συνολικά 8 έως σήμερα) μετά από κοινωνική εκδήλωση στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Επιπρόσθετα άλλα 3 κρούσματα προέρχονται από την ίδια περιοχή κοντά στην πόλη της Λάρισας,1 ακόμη κρούσμα αποτελεί στενή επαφή παλαιότερου κρούσματος(4.8.2020), ενώ τέλος υπάρχει και 1 ορφανό.
-Στην περιοχή των Σποράδων
Καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid 19.
1 κρούσμα βρίσκεται στη Σκόπελο, ενώ 1 ακόμη στην Αλόννησο. Και τα 2
κρούσματα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το