Τοπικά

Πέντε κορυφές της Ελλάδας σε πέντε ημέρες για 4 «ατρόμητους» νέους από τη Νέα Αγχίαλο

Η αγάπη για το βουνό και την ορειβασία οδήγησε τέσσερις νέους από τη Νέα Αγχίαλο σε μια απόφαση για την πραγματοποίηση ενός κοινού ονείρου. Θα επιχειρήσουν να γίνουν οι πρώτοι Έλληνες που θα ανέβουν στα πέντε υψηλότερα βουνά της Ελλάδας, μόλις σε πέντε μέρες. Ο Νίκος Σπύρου, ο Μάριος Καρανάσιος, ο Γιώργος Πορταρίτης και η Έλενα Κουτσούκου, αλλιώς και ως Adrenaline Addicted, από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου θα οδηγήσουν 1.425 km και θα διανύσουν 73,2 km περπατώντας.

Πρόκειται για ένα ορειβατικό όνειρο, το οποίο, όπως λένε, θα τους κάνει να ξεπεράσουν τα όριά τους. Είναι μία «μάχη» που θέλουν να δώσουν με μοναδικό αντίπαλο τον ίδιο τους τον εαυτό. Στόχος τους να αναδείξουν το άθλημα της ορειβασίας και να καταφέρουν να ευαισθητοποιήσουν τους Έλληνες στις εναλλακτικές δραστηριότητες.
«Από μικρά παιδιά θυμόμαστε τον εαυτό μας σε μια ορεινή κατασκήνωση με οικογένεια και φίλους όπως και σε δεκάδες Πανελλήνιες Ορειβατικές Συναντήσεις. Το βουνό μάς συναρπάζει και έχουμε την αίσθηση ότι μας καλεί να το ανακαλύψουμε. Η αδρεναλίνη που μας προκαλεί είναι άκρως εθιστική γι’ αυτό και ονομάσαμε την ομάδα μας «Adrenaline Addicted»» δηλώνουν.
«Το βλέπουμε ως έναν αγώνα που θέλουμε να δώσουμε με τους εαυτούς μας προκειμένου να ξεπεράσουμε τα όριά μας, ακολουθώντας πάντα τους κανόνες ασφαλείας. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της δοκιμασίας θεωρήσαμε ότι θα μπορούσαμε να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας όσον αφορά στις εναλλακτικές δραστηριότητες, και να τους δώσουμε την ευκαιρία να έρθουν κοντά σε αυτό που αγαπάμε» αναφέρουν.

Adrenaline Addicted: Αποστολή 5 μέρες – 5 κορυφές
Ο Βόρας (το 3ο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας) και η κατάκτηση της κορυφής Καϊμακτσαλάν που φτάνει τα 2.524 μ., θα είναι η αρχή του εγχειρήματός τους. Η οροσειρά βρίσκεται στα σύνορα Ελλάδας και Σκοπίων και εκτείνεται έως τα όρια του Νομού Φλώρινας.
Ακολουθεί ο Γράμμος (το 4ο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας) και η κορυφή Τσούκα Πετσίκ (2.520 μ.). Ο όγκος του βρίσκεται στα ελληνοαλβανικά σύνορα και καταλαμβάνει το βορειοανατολικό τμήμα του Νομού Ιωαννίνων, το νοτιοδυτικό του Νομού Καστοριάς και ένα τμήμα της νοτιοανατολικής Αλβανίας.
Τρίτος στη σειρά έρχεται ο Σμόλικας (2ο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας) με υψόμετρο 2.637 μ. Καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα του Νομού Ιωαννίνων και το δυτικό του Νομού Γρεβενών. Ουσιαστικά αποτελεί μαζί με τον Γράμμο το μεγαλύτερο τμήμα της ευρύτερης οροσειράς της Πίνδου που καταλαμβάνει ολόκληρη τη δυτική πλευρά της χώρας.
Γκιώνα και κορυφή Πυραμίδα (2.510 μ.) είναι το 4ο στάδιο της αποστολής τους. Πρόκειται για το υψηλότερο βουνό της Στερεάς Ελλάδας, τοποθετημένο στη Φωκίδα, ανάμεσα στον Παρνασσό και τα Βαρδούσια, και είναι το 5ο υψηλότερο σε όλη τη χώρα.
Τελευταία διαδρομή προς την κορυφή, αλλά και την εκπλήρωση του ονείρου ο Όλυμπος και η κορυφή Μύτικας (2.919 μ.). Αποτελεί το υψηλότερο βουνό της Ελλάδας και το 2ο των Βαλκανίων. Ο συμπαγής και ορεινός του όγκος δεσπόζει στα όρια Μακεδονίας και Θεσσαλίας. Πρόκειται για το πιο δύσκολο στάδιο της αποστολής λόγω του μεγάλου βαθμού επικινδυνότητάς του.

Ο Νίκος, ο Μάριος, ο Γιώργος και η Έλενα θα έρθουν αντιμέτωποι με δύσκολες καιρικές συνθήκες, χαμηλές θερμοκρασίες, βροχή, μπορεί ακόμη και χιόνι.
Θα περπατήσουν σε δύσβατα μονοπάτια, θα διασχίσουν βαθιές χαράδρες, θα χρειαστεί ακόμη και να αναρριχηθούν σε απόκρημνους βράχους. Πάντα όμως με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και τη σωστή οργάνωση.
«Ξέρουμε ότι αυτό που επιχειρούμε είναι πολύ δύσκολο και ίσως και κάποιοι να το θεωρήσουν έως και ακατόρθωτο. Αλλά έχουμε μάθει να μην το βάζουμε κάτω και να προσπαθούμε πάντα να πετύχουμε αυτό που θέλουμε.
Πάμε να κατακτήσουμε σε πέντε μέρες τα πέντε υψηλότερα βουνά της Ελλάδας αναγνωρίζοντας δυσκολία και επικινδυνότητα χωρίς να ξεχνάμε ποτέ, κάτι που μάθαμε από μικροί: Οι μεγαλύτερες κορυφές δεν είναι αυτές που ανέβηκες, αλλά αυτές που εγκατέλειψες. Μία φράση που πάντα μας θυμίζει να μην τα βάζουμε με τη φύση και να μην υπερεκτιμάμε ποτέ τις δυνάμεις μας. Μπορεί η ορειβασία να ξεκίνησε για εμάς σαν διασκέδαση από την εποχή που ήμασταν παιδιά, ωστόσο εξελίχθηκε σε χόμπι, μέσω του οποίου ελπίζουμε και επιθυμούμε να προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Σε αυτή την προσπάθεια, σημαντικοί αρωγοί είναι οι χορηγοί και οι υποστηρικτές, τους οποίους χρειαζόμαστε για να κάνουμε πράξη τα όνειρα και την επιθυμία μας για προσφορά» συμπληρώνουν στο τέλος.
Την ομάδα Adrenaline Addicted σε αυτό το εγχείρημα υποστηρίζουν το Farine café – boulangerie, το Mountain Escapes Canyoning, ενώ η εταιρεία Polo παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό και το super market «Η Πηγή» προσφέρει οτιδήποτε χρειάζονται, όπως τρόφιμα κ.ά. για την επιβίωσή τους. Τα social media είναι στο Facebook: Αdrenaline Addicted και αντίστοιχα στο Instagram: adrenaline_addcted_.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Χριστουγεννιάτικο bazaar από το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός»

Χριστούγεννα Να ’μουν του στάβλου έν’ άχυρο, ένα φτωχό κομμάτι την ώρα π’ άνοιγε ο…

8 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικο κλίμα στο ΚΗΦΗ Αγριάς

Οι ωφελούμενοι του ΚΗΦΗ Αγριάς στόλισαν το χώρο τους δημιουργώντας μία σειρά χειροτεχνιών, σχετικών με…

8 Δεκεμβρίου 2023

Η Ζ. Μακρή παρούσα στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στη Λάρισα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με τους δημάρχους, τους…

8 Δεκεμβρίου 2023

Αργώ-ΑΕΛ την Κυριακή για τη Β’ Εθνική Βόλεϊ Ανδρών

Την Κυριακή στις 2 το μεσημέρι στο κλειστό γυμναστήριο της Αγριάς η ανδρική ομάδα βόλεϊ…

8 Δεκεμβρίου 2023

Βίντεο: Η εντυπωσιακή φάτνη των Μετεώρων

Στο επιβλητικό σκηνικό των Μετεώρων δεσπόζει μια ξεχωριστή φάτνη, η οποία βρίσκεται μέσα σε μια…

8 Δεκεμβρίου 2023

Χριστούγεννα 2023: Πότε πληρώνονται συντάξεις, επιδόματα και έκτακτο βοήθημα

Αλλεπάλληλες πληρωμές έχουν προγραμματιστεί από τις 18 έως τις 21 Δεκεμβρίου, μόλις λίγες ημέρες πριν…

8 Δεκεμβρίου 2023