Οικονομία

Το πεντάμηνο πλάνο για τις πρώτες νέες θέσεις απασχόλησης

oaed

Σχέδιο «εκτάκτου ανάγκης» για την απασχόληση -που σε πρώτη φάση θα εκτείνεται σε ορίζοντα πέντε μηνών- εκπονεί η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Η νέα αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, επισημαίνει ότι στόχος των βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων «είναι να προσφέρουν θέσεις εργα­σίας και όχι απλά ανακούφιση», γι’ αυτό και θα είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε «να ανταποκρίνονται στις ανάγκες σε τοπικό επίπεδο και στον παραγωγικό ιστό».

Στόχος είναι να γίνει «λίφτινγκ» στις υλοποιούμενες δράσεις για την κατάρτιση και την απασχόληση, ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητά τους και να εξασφαλιστεί απόλυτη διαφάνεια στην κατανομή των κονδυλίων. Η «ισορροπία» είναι δύσκολη, καθώς πρέπει να συνεχιστεί η υλοποίηση προγραμμάτων που έχουν ξεκινήσει ή έχουν ανακοινωθεί και ταυτόχρονα να επανασχεδιαστούν δράσεις που θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα. Για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων θα υπάρξει συνεργασία με τοπικούς και κοινωνικούς φορείς και ήδη έχουν αρχίσει τα πρώτα… ραντεβού στο υπουργείο Εργασίας.

• Το αμέσως επόμενο διάστημα θα «τρέξει» το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, το οποίο είχε παγώσει πριν από τις εκλογές (αφορά 52.000 ανέργους). Τα περιθώρια παρεμβάσεων στη βασική φιλοσοφία του προγράμματος είναι περιορισμένα, ωστόσο θα δοθεί βάρος στην… παρακολούθηση του τρόπου υλοποίησής του.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το